12 Şubat 2018 Pazartesi 20:05
Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi Genişletilmiş İl divan Toplantısını gerçekleştirdi

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Yönetimi, Denetleme ve Disiplin Kurulu, Üniversite Temsilciliği, Kadın Kolları Komisyonu, İlçe temsilcileri ve Yönetimleri, Genç Memur-Sen Ağrı Yönetimi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, "Biz emek merkezli bir sivil toplum örgütüyüz. Attığımız her adım eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve refahının yükseltilmesine dönüktür. Kazanımlarımıza sahip çıkmalı, değersizleştirmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz.

Eğitim-Bir-Sen bu milletin geleceği ile ilgili idealleri olan bu ülkenin, bu milletin ve bu ümmetin yarınlarına dair hayalleri olan, projeleri olan ve bu projelerini de gerçekleştirecek güce, muhabbete ve samimiyete sahip olan, gücünü, enerjisini ve sinerjisini üyelerinden alan bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar kendimize dünyevi tabular üretmedik bütün dünyevi tabuları kırarak, yıkarak ve yarına dair yeni şeyler söyleyerek, önce insan anlayışıyla ve insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır anlayışını içeren kültür ve medeniyetimizi referans alarak sendikacılık yaptık.

Bizler Eğitim-Bir-Sen’liler olarak aynı devasa gövdenin gölgesinde birbirine kenetlenmiş elleriz. Bizler çağın insan ve devlet kurtaran şarkısını terennüm eden muhteşem bir koroyuz. Bizler çağın soylu adamı dediğimiz Mehmet Akif İnan ırmağının çağıltılarıyız. Eğitim-Bir-Sen, akademik hizmet sendikacılığı, göl kenarında nehir düşleyen aksiyoner duruş sendikacılığı, insan merkezli ve çözüm odaklı sendikacılığı noktasında çıtayı, bir çokları açısından ulaşılması imkansız bir noktaya çıkarmıştır. Geldiğimiz bu günde dünden aldığımız kamburlarımız var. Eğer bu gün geldiğimiz bu noktayı yeterli görürsek, aslında aşmamız gereken daha büyük engelleri aşamayacağımız atalete sürüklenebiliriz. O yüzden bugün geldiğimiz bu nokra bizim için büyüklüğümüzün tescili olmakla birlikte sorumluluğumuzun ağırlığının da bir cüssesi olduğunu ihmal etmeden hep birlikte el ele omuz omuza daha yürümemiz gereken çok uzun bir yolculuğumuzun olduğunu biliyoruz.” dedi. Gümüşer, aynı zamanda yapılan toplantıda İHH tarafından organize edilen Pakistan gezisinde ki izlenimlerini aktardı. Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi kapsamında kurumsal olarak her okulun bir yetim kardeşi olması gerekliliği ifade eden Gümüşer, “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürüdür.

Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. Öğrencinin düşünce dünyası geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir. Projemiz teşkilatlarımızın yardımıyla ilimiz genelinde uygulamaya geçecektir:” dedi.

Toplantıda il bazında en çok üye kaydı gerçekleştirmiş olan ilçelere ve Eğitim-Bir-Sen’in Genel Merkezinin düzenlemiş olduğu “Eğitim” temalı kısa film yarışmasına katılımlarından dolayı Ahmet Durdu, Muhammed Durdu ve Taner Çetin’e plaket takdim edildi.

Son Güncelleme: 12.02.2018 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.