12 Kasım 2018 Pazartesi 09:50
Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi'nin Yeni Başkanı Abdurrahman Aslan

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi tarafından 07 Ekim tarihinde başlatılan temsilcilik ve delege seçimleri 7 ilçe, AİÇÜ, KYK ve Merkezde olmak üzere 17 sandık bölgesinde gerçekleştirdi. 

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesinin 6. Olağan Kongresi bugün Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ve Ak Parti kurucularından Nizamattin Şahin, Büro Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Ahmet Alpaslan, Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, Bayındır Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Faruk Çelik, Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi ve İlçe  Yönetimleri,  Üniversite ve KYK Temsilciliği, Kadın Komisyonu, Genç-Memur-Sen ve Delegeler katıldı.

Kongre Divan Başkanlığına Büro Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Ahmet Alpaslan, divan üyeliklerine ise Bayındır Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Faruk Çelik ve Fatma Aslan oy birliği ile seçildiler.

Protokol konuşmalarında Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer: 

"Şube kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benimsediği demokratik teamüllere ve ahlaki ilkelere yaraşır olgunlukla yapıyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor; başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimize, emek veren başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe ve işyeri temsilcilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi yürekten selamlıyorum. Kongremize hoş geldiniz. 

Genel kurullar, esasen geniş katılımlı bir istişaredir. Biz de işlerimizi müşavere ve ortak akılla görmeye özen gösteren bir teşkilatız. Üyelerimizin iradeleri tecelli etti, delegelerimiz belirlendi. Şimdi de delegelerimizin özgür iradesinin tecelli edeceği genel kurulumuz, hiç kuşkusuz teşkilatlarımıza yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kazandıracaktır. Bu, bir hizmet yarışıdır. Cefakâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen sizin gibi kıymetli dava arkadaşlarımız sayesinde bu kutlu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Emek ve gayretlerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen, medeniyet ve irfan havzamızın tertemiz kaynaklarından beslenen şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının samimi, fedakâr öncülüğüyle, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla kurulmuştur. 

Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, manevi iklimimizin teminatı hâline getirmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan bu erdem ve iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 27 yılı geride bırakmıştır. Eğitim-Bir-Sen’li olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır. 

Bizim yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir, Türkiye’dir. Biz insanı, inancı, umudu, tarihi, beklentisi, özlemi, öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Bütün bu derinlikleri ve genişlikleri ile Türkiye de bizim gerçeğimizdir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin derin bilincini, insani hassasiyetlerini, kararlılığını ve azmini harekete geçirmiştir. Eğitim-Bir-Sen, inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, niyet bozulmayacak, yükseliş durmayacak demektir. Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek demektir. 

Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz." dedi.

Gümüşer'in konuşmalarından sonra kongreye katılanlara seslenen Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın: "Memur-Sen'in normal bir sivil toplum olmayıp; bilakis ülkenin geleceği ve ümmetin geleceğine dair kaygıları olan, zor günlerde hep ülkesinden yana tavır koyan Türkiye'nin en deri en güçlü emek hareketidir. Biz AK Parti olarak bütün sıkıntılı süreçlerde ilimizde Memur-Sen'i hep yanımızda gördük. Onun için Memur-Sen'e gerekli desteği vermek boynumuzun borcudur." dedi

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi Başkan Vekili ve aynı zamanda yeni yönetim başkan adayı Abdurrahman Aslan da konuşmalarında "Değerli dava arkadaşlarım, Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem ayrıcalık hem de sorumluluktur. Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız. Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı, vefakâr ve fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler de taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layığıyla temsil etmek için canla başla çalışacağız. Bu, milletimize, üyelerimize ve tarihe verilmiş bir sözdür. 

Biz Türkiye’nin en yaygın, en kuşatıcı, en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüyüz. Bizim yürüyüşümüz iyilik yapma, kırık kalpleri onarma, oluşturacağımız sinerjiyle yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku, medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulları çalışma raporları ve faaliyet raporunun okunmasının ardından mevcut yönetim, kadin komisyonu ve genç memur sen başkanına plaket takdi ile seçime geçildi. Tek liste ile yapılan Genel Kurulda Abdurrahman ASLAN başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu; 

Süleyman  Gümüşer, Mahmut Gülmez, Murat Karakurt, Kenan Elem, Yakup Ergül ve Barış Yıldızhan'dan oluştu. 

Kongre sonunda teşekkür  konuşması yapan yeni baskan Abdurrahman Aslan " Yaptığımız bu seçimlerde iradesine sahip çıkarak sandığa koşup oy kullanan üyelerimize, demokratik ve şeffaf bir seçim imkanı sağlayan sandık görevlilerimize, seçim süreci boyunca erdemli duruşlar gösteren temsilcilik ve delege adaylarına teşekkür ederim. Ayrıca uzun yıllar bu teşkilata fedakar bir şekilde hizmet eden, ailesinin ve çocuklarının sevgi ve ilgisinde kestiği zamanı teşkilata harcayan, son seçim sürecinde bayrağı bizlere  bırakan teşkilatımızın kıymetli Başkanı Süleyman Gümüşer , İlçe Temsilcisi, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegelere teşkilatımız adına teşekkürü bir borç biliyorum. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak kurum kültürümüze yakışan bir seçim süreci yaşadık. Kaybedeni olmayan bu seçimlerle, teşkilatımız kendine yakışan bir sağduyu tablosu çizmiş ve bu süreçten daha da güçlenerek çıkmıştır. Sendikacılığa her alanda yeni katılımlar sağlayan teşkilatımız gerçekleştirdiği seçim süreciyle de gündeme damgasını vurmuştur. Yaşadığımız gurur tüm üyelerimizin emeğidir. Rabbim hepinizden razı olsun." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi 6. Olağan Kongresi Aile Fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Son Güncelleme: 12.11.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.