29 Eylül 2018 Cumartesi 09:31
Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi Vali Süleyman Elban'ı Ziyaret Etti

Verimli ve nitelikli bir eğitim-öğretim geleceğimiz için olmazsa olmazdır

Ziyaret esnasında Şube Başkanı Süleyman Gümüşer: ”  Daha nitelikli bir eğitim-öğretim için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Sendika olarak, nitelikli bir eğitim, iyi ve başarılı gençlerin yetişmesi için elimizi taşın altına koyuyor; bu konuda araştırmalar yapıyor, raporlar hazırlayarak kamuoyuyla paylaşıyor, sorunları tespit ederek çözüm önerilerimizi yetkililere iletiyoruz.

Akademik ve idari personelin, öğretmenin, şefin, memurun, hizmetlinin; bütün eğitim çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur. Araştırmalarımızla, raporlarımızla eğitimin aksayan yönlerine dikkat çekiyor, sorunları ortaya koyuyor, çözüm önerilerimizi yetkililere iletiyoruz.

Son olarak Yükseköğretime Bakış 2018: İzleme ve Değerlendirme raporumuzu kamuoyuyla paylaştık. Sorunların çözüme kavuşturulması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sorunlara çözüm bulmaya, çözüm odaklı sendikacılık yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gümüşer: " “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürüdür. Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. 

“Bir Bilenle Bilge Nesil “ projemizin 3 Temel ögesi vardır. Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır.

Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar.

Öğrencinin düşünce dünyası geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir. " dedi.

Süleyman Gümüşer ziyaret sonunda Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban’a Yükseköğretime Bakış 2018: İzleme ve Değerlendirme raporunu takdim etti.

Son Güncelleme: 29.09.2018 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.