17 Mart 2014 Pazartesi 19:18
EĞİTİM-BİR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya gelen tüm katılımcılara teşekkür ederek  açılış konuşmasına başlayan Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer , 1992 yılında kurulan sendikanın bir çok zorluklardan geçerek bu günlere geldiğini ve hem Ağrı’da hem de Türkiye’de yetkili sendika olduklarını belirtti.

 

Emeği geçen herkese şükran borçlu olduğunun altını çizdi. Her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu da vurgulayan Süleyman Gümüşer “ hiçbir zaman yanlışın yanında durmadık, karşısında olduk.

 

Örneğin öğretmene ek ödeme verilmediğinde iktidar partisinin kapısına siyah çelenk koyup bordro yakma eylemi kapmaktan kaçınmadık.” Dedi. Gümüşer sözlerini şöyle tamamladı “biz sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Aynı zamanda hizmet sendikacılığı yapıyor, hak ve özgürlük mücadelesini de birlikte veriyoruz.  

 

Genel başkan vekilim bu konularda bilgi vereceğinden sözlerimi kısa kesiyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Toplantıya Şube başkan yardımcıları Abdurrahman Aslan, Kaya Karakoç, Murat Karakurt, Ersin Doğan, Ahmet İlman ve Mahmut Gülmez’in yanı sıra Üniversite temsilcisi Müslüm Özer, İlçe temsilcilerinden Doğubeyazıt ilçe başkanı Erdal Kaya, Diyadin ilçe başkanı M.Sebih Özden, Hamur ilçe başkanı Muhlis Eroğul, Patnos başkanı Nuri Ceyhan, Tutak başkanı Cihan Demir ile Eğitim Bir-Sen Ağrı Şubesi Kadın komisyonu başkanı Özlem Çeçen  katıldı. İl merkezi ile ilçe sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katıldıkları toplantıda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer üyelere hitap etti.

 

Eğitim-Bir-Senin eğitim, hak ve özgürlüklerin savunulmasından ekonomik kazanımların elde edilmesine; üyelerini sınavlara hazırlamaktan sözleşmeden kadroya geçirilmeye kadar  bir çok alanda hizmet ettiğini belirten Özer “ sendikamız başörtüsünün kamuda serbest bırakılmasında 12 milyon imza toplayarak güçlü iradesini ortaya koymuş ,ülkemizi büyük bir ayıptan kurtarmaya vesile olmuştur.

 

Merhum Erbakan’dan sonra ilk defa bizim sendika olarak masada attığımız imzayla memur maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılmıştır. 8 yıllık zorunlu eğitimin kaldırılarak 4+4+4 şeklinde kesintili eğitime geçilmesi, Kuran ve Siyerin okullarda okutulması, meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması bizim Milli Eğitim Şurasındaki öneri ve çabalarımızla olmuştur. Diğer sendikaların yetkiliyken hiçbir kazanım elde edememelerine karşın biz her masaya oturduğumuzda onlarca kazanım elde ettik. Karşınıza ikna olmayanlar çıkarsa mutabakat veya toplu sözleşme metinlerine baksınlar.” Dedi.

 

Sendika olarak hiçbir vesayeti kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini vurgulayan Ahmet Özer, “biz dershanelerin kapatılmasını değil, kendiliğinden kapanması gerektiğini söyledik. Öğretmen ihtiyacının karşılanması, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, 28 şubatın getirdiği meslek liselerini bitiren, genel liseleri arttırıp vasıfsız kişi sayısını çoğaltarak üniversite kapılarında yığan, dershanelere mahkum eden sistemin değiştirilmesiyle normalleşmenin zamana yayılmasını savunduk. Ülkemizin menfaatlerini ve kazanımlarımızı kimsenin kişisel çıkarlarına  kurban etmelerine de göz yumamayız. Türkiye olarak Dünya üzerinde bir çok ülkenin ümidiyiz. Bu ümidin solmasına da izin veremeyiz.” Diyerek sözlerini bitirdi.

 

Daha sonra basına kapalı olarak toplantı sürdürüldü. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer basına kapalı bölümde de üyelere hitap etmeye devam etti. Eğitim Bir-Sen Ağrı Şubesi Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri toplantısından sonra özel bir restaurantta üyelere yemek ikramında bulunuldu.







Son Güncelleme: 17.03.2014 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.