14 Şubat 2014 Cuma 21:36
Eksi 40 Derecede Ağrı Dağı'na Tırmandılar

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) kış tırmanışına katılan dağcılar, Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

 

Doğubayazıt rotasından tırmanışa başlayan 22 dağcıdan 4'ü 4 bin 200 metredeki olumsuz hava koşulları yüzünden zirve tırmanışına katılamadı. Geceleri sıcaklığın sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğünü belirten TDF yönetim kurulu üyesi ve ekip lideri olan Korkut Güven, "Buz ve kar bizi çok zorladı" dedi.

 

TDF tarafından düzenlenen Ağrı Dağı kış tırmanışı için Türkiye’nin dört bir tarafından Ağrı'ya gelen 8 kadın 14 erkek toplam 22 dağcı, 6 Şubat günü Doğubayazıt’tan başlayan tırmanışa TDF yönetim kurulu üyesi Korkut Güven'in liderlik etti. Eli Köyü'nden tırmanışa başlayan dağcılar, ilk gün 2 bin 800 metreye ulaştı. Burada çadır kurarak geceyi geçiren dağcılar, 7 Şubat günü 3 bin 400, 8 Şubat'ta ise ana kamp olan 4 bin 200'de kamp kurdu. Biri kadın, 3 erkek toplam 4 dağcı olumsuz hava koşullarına uyum sağlamayarak zirve tırmanışına katılamadı. 9 Şubat sabahı Türkiye’nin 5 bin 137 metre yükseklikteki çatışına tırmanmak için yola çıkan 18 dağcı olumsuz hava koşullarına rağmen öğlen saatlerinde zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

 

Bir Ağrı Dağı zirve tırmanışını daha gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyleyen Korkut Güven, "Federasyonumuzun eğitmen ve sporcularından oluşan ekibin tırmanışında, ilk 3 gün hava çok güzeldi. Fakat 4 bin 200 rakımından sonra buz ve kar bizi çok zorladı. 4 arkadaşımız 4 bin 200 kampa bekledik. Bizler zirveye çıkıp Türk bayrağını açtık" dedi.





Son Güncelleme: 14.02.2014 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.