08 Kasım 2019 Cuma 21:56
Eksi 40 Dereceyi Gören Ağrı'da Araçlar için Kış bakımı başladı

Araçların kışlık bakımı ihmal edilmemelidir

Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmeye başladığı son günlerde uzmanlar, sürücüleri, aniden bastırabilecek kış koşullarına karşı araçlarının kışlık bakımlarını zaman geçirmeden yapmaları yönünde uyarıyor.
Sürücülerin, araçlarının soğuk havalarda sorunsuz bir şekilde çalışması, araçlarıyla güvenli seyahat edebilmeleri ve hava kirliliğinin önlenebilmesi için mutlaka kışlık bakımlarını yapmaları gerekiyor.

Sürücülerin özellikle bugünlerde olası tehlikeleri önlemek için araç bakımlarına her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekir. Araçların kışlık bakımlarının yaptırılması ve bulundurulması gereken malzemeler hayati önem taşımaktadır.

Soğuk hava koşullarında aracın verimli şekilde kullanılabilmesi ve aracın direncinin artırılması için bazı önlemler alınması gerekmektedir.  Araçlarının kışlık bakımlarını ihmal eden kimi araç sahipleri, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle 4-5 bin liraya varan ağır faturalarla karşılaşabiliyorlar.

Kışlık araç bakımı nedeniyle Ağrı Sanayi Sitesi, yoğun günlerini yaşıyor. Vatandaşlar, hem çetin geçen kış şartlarına hazırlıklı olmak ve hem de kış mevsiminde artan hava kirliliğini önlemek adına sanayinin yolunu tutuyorlar.


Araçların bakımının yapılmasının, aracın kış mevsiminde daha rahat çalışabilmesi için çok önemli olduğunu belirten sanayi ustalarından Tayfun Altındağ, aynı zamanda insan sağlığı açısından da çok önemli olduğunu kaydetti.

Ağrı'da soğuklardan dolayı da araçların bakımının şart olduğunun altını çizen Altındağ, "Ağrı soğuk bir memleket. Hava sıcaklığı eksi 40-45 dereceleri görebiliyor. Ekim ayı ortalarından itibaren araçların kışlık bakımlarının yapılması gerekiyor. Aracın içerisindeki soğutma sıvısı antifriz olarak değiştirilir. Eksi 52 dereceye kadar koruyan antifriz kullanıyoruz. Camsuyunu boşaltıp yerine antifrizle camsuyu dökeriz. Aracın yağını kontrol ediyoruz. Yağ özelliğini yitirip yitirmediğini kontrol ediyoruz. Kilometresi tamamsa yağın değiştirilmesini öneririz. Diğer sıvı bakımları kontrol edilir, hidrolik, direksiyon yağı gibi. Bunların yapılması lazım. Aracın içinde su kaldığı zaman bloğu patlatabiliyor, bu da büyük maliyetler doğuruyor. Camsuyu donarsa camsuyu bidonu patlar, mazot filtresi değiştirilir. Filtre kirli ise dışarıya kirli yakıt veriyor ve bu da havayı kirletiyor. Polen filtresi değişmeli, içeriye hava veren polen filtresidir eğer orası tıkalı ise aracı hem ısıtmaz ve hem de kirli havayı içeri verir. Bu da hem araç içindekilerine ve hem de araca zarar verir." dedi.

Sanayi ustalarından Çağlar Tanış ise aracın bakımı için zamanında sanayiye gelinmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Aracın kışlık bakımının zamanında yapılması, hem vatandaşlarımız ve hem de araç için önemli. Bakımın zamanında yapılması, hava kirliliğini engellemektedir. Zamanında bakım yapılması gerekiyor. Kar yağmadan lastiklerin değiştirilmesi, aracın performansı ve kazaların önlenmesi için dikkat edilmesi gereken bir husus.
Aracının bakımı için sanayinin yolunu tutan sürücülerden Ömer Dağ, "Ağrı şartlarında kış mevsimi geldi sayılır artık. Kışlık bakımlarını yapmak için aracımızı sanayiye getiriyoruz. Hava kirliliği ilimizde had safhada. Ağrı’nın kış şartları çok çetin geçiyor. Aracın bu soğuklardan olumsuz etkilenmemesi için bakım yapmak zorunda kalıyoruz. Şuan aracın bakımı yapılıyor, bu da hem bizim ve hem de aracımız için önemli." dedi.

Diğer bir sürücü Bünyamin Kazmacı ise "Kış mevsimine hazırlık amacıyla aracımızın kışlık bakımını yapmaya geldik. Kış mevsiminde malumunuz ilimizde şartlar biraz çetin geçiyor. Soğuklar ve bu soğukların doğurduğu hava kirliliği Ağrı'da çetin geçiyor. Hava kirliliğine engel olmak ve aracımızı kışın daha verilme kullanabilmek için bakımını yapıyor ve vatandaşlara da bunu yapmalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 10.11.2019 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.