16 Şubat 2020 Pazar 10:23
Elektrik arıza ekibi ve İLKHA muhabiri mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı

Elektrik arızasını gidermek, köy ve mezralara enerji vermek için 13 Şubat günü sabah saatlerinde Ağrı'nın Patnos ilçesinden hareket eden Aras EDAŞ Arıza ekibi, yoğun kar yağışı nedeni ile Van'ın Erciş ilçesinden Diyadin ilçesine bağlı Dedebulak ve 7 mezrasına doğru yola çıktılar. İLKHA Ağrı Temsilcisi Ömer Adıgüzel de ekibin müdahalesini haberleştirmek için ekip ile birlikte yola çıktı.

Mezralara yaklaştıkları sırada yoğun kar fırtınasına yakalanan ekip, saat 23.00'e devam ettikleri çalışmalarını yarıda bırakıp Dedeli köyüne geçtiler.
Geceyi Köy Muhtarı Fesih Yardımcı'nın evine misafir olarak geçiren ekipler 14 Şubat sabahı diğer arızaları gidererek kar üstü paletli araçla yola çıktı. 45 kilometre uzaklıktaki Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakolu'na yaklaştıkları sırada paletli araç arızalandı.
 
Ekip, yolların karla kaplı olması nedeni ile 10 kilometre uzaklaştıkları Dedebulak köyüne doğru gitmeye çalıştı. Patnos Aras EDAŞ İlçe Müdürlüğü Şefi Cemal Keleş ve ekipten Aydın Kara, Dedebulak köyüne yardım almak için gittiler. Bekleme sırasında bitkin düşen muhabirimiz Ömer Adıgüzel ile ekibin geri kalanı ise köye bağlı terkedilmiş Alaçayır mezrasına geçerek orada yardım ediplerini beklemeye başladılar.

Mezrada, buldukları bir sobayı yakarak ısınmaya çalışan ekip, erittikleri kar ilede sıvı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

Gelen destek ile birlikte bozulan paletli araç, gece 01.00 sıralarında arızası giderilerek tamir edildi. Daha sonra ekip, paletli araçla Dedebulak köyüne dönüp köy muhtarına misafir oldu.

Bu sabah yola çıkan ekip, akşam saat saatlerinde Ağrı'nın Patnos ilçesi merkezine ulaştılar. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.