04 Mart 2018 Pazar 19:27
Elektrik Arızasına Kar Engeli!

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü Balık Gölü çevresinde etkili olan karyağışının ardından köylerin yolu ulaşıma kapanırken, Yaylacık Mezrası'nda yaşayan 2 ailenin elektriklerinin kesilmesi üzerine harekete geçen ekipler arızanın Aras ekipleri tarafından giderilmesi için 3 gündür gece gündüz demeden iş makineleri ile karla kaplı yolları açmak için çalışıyor.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı Gölü olan ve deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 241 yüksekliği bulan Taşlıçay ilçesine 29 kilometre uzaklıkta bulunan Balık Gölü'nde son günlerde kar yağışı etkili oluyor. Gölün çevresinde bulunan köylerde yollar kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken günlük yaşam durma noktasına geldi.

Mezraya ulaşmak için 3 gündür yollar açılıyor

Taşlıçay İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgilere göre, gölün yakınlarında bulunan Tanyolu Köyü Yaylacık Mezrası'nda yaşayan 2 ailenin elektrikleri şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle arızalandı. Durumdan haberdar edilen Aras EDAŞ (Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) çalışanları yolların kapalı olması nedeniyle durumu Taşlıçay İl Özel İdare ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Aras ekibini de yanlarına alarak iş makineleri ile birlikte mezraya ulaşmak için kar temizleme çalışması başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.