14 Haziran 2014 Cumartesi 20:28
Eleşkirt Küçük Sanayi Sitesi Esnafı İcralık Oldu

Ağrı'nın Eleşkirt Küçük Sanayi Sitesi esnafı hakkında, borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle icra takibi için süreç başlatıldı.

1997 yılında Eleşkirtli 50 esnafın kurduğu kooperatife satışı yapılan iş yerlerinin yıllık 2 bin lira olan aidatlarının ödenmemesi ve defalarca borç yapılandırmasına rağmen borçluların para yatırmamakta ısrar etmesi üzerine paranın icra yoluyla tahsili için hukuki süreç başlatıldı.

Eleşkirt Küçük Sanayi Sitesi esnafının Ağrı Halk Bankası Müdürü Aslan Erim ile yaptıkları uzlaşma toplantısına Kaymakam Murat Zadeleroğlu da eşlik etti. Ağrı Halk Bankası Müdürü Aslan Erim, toplantıda esnafa hitaben yaptığı konuşmada, sanayi esnafının Halk Bankası'nın tüm iyi niyetine, defalarca yeniden yapılandırmasına rağmen esnafın bu fırsattan yararlanmadığını ifade ederek, genel müdürlük tarafından hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Erim, ilçede aylık ev kiralarının 500 lira olduğunu, sanayi esnafının yıllık 2000 liralık aidatını ödememekte ısrar ettiğine dikkat çekti.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise, Küçük Sanayi Sitesi'nin bir yerleşim yeri için velinimet olduğunu, sanayi esnafına bu durumu yakıştırmadığı söyledi. Zadeleroğlu, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Çarkçı’ya üyelerini toplayarak bu sıkıntıyı çözmek için teklif hazırlamalarını, idare olarak kendilerine bir şey düşüyorsa onu da yapacaklarını ifade etti.

Eleşkirt Küçük Sanayi Sitesi esnafı Caner Demirci, "Halk Bankası'nın dükkanları kooperatife satması sorunun kaynağını teşkil ediyor. Dükkan satışları her şahsa ayrı ayrı yapılsaydı yüzde 90 üye borcunu bitirmişti. Sağlam üyeler borcunu veriyor, üç beş kişi var aidatını ödemeyen. Sağlam üyenin ödediği aidatlar toplam kooperatif borcundan düşüldüğü için bu defa da dürüst esnaf haklı olarak, 'Başkasının borcunu ben niye ödeyeyim?' diye haklı bir isyanda bulunuyor. Bu bir kısır döngü olarak devam ediyor. Sorun borçların şahsileşmesi sağlanmadan çözülemez gibi görünüyor" dedi.



Son Güncelleme: 14.06.2014 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.