13 Mayıs 2014 Salı 23:02
Eleşkirt Ovası'nda Hummalı Çalışma

 

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki 60 bin dönümlük ovada sulamanın tüm alanda yapılması için çalışma başlatıldı.

 

Eleşkirt Ovası olarak bilinen bölgede her yıl yüzlerce dönümlük alanda ay çiçeği ve mısır ekiciliği yapan Dolutaş Köyü Muhtarı Mithat Kaya’nın Devlet Su İşleri Ağrı Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu ile yaptığı görüşmeler sonucu ovadaki kanal ve menfezlerin bakımı için hummalı bir çalışma başlatıldı. DSİ iş makineleriyle çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Mithat Kaya, “Eleşkirt Ovası, ülkemizde tarım verimi bakımından değeri yüksek olarak bilinen bir toprak yapısına sahip. İlçemizde miadını doldurmuş bir sulama regülâtörü ve bu regülâtörden ovaya su veren kanal ve menfezler zamanla verimlilik ömürlerini doldurarak balçıklarla dolmuş ve birçok tarlaya su taşıyamaz hale gelmiş. Ovada 60 bin dönüm arazinin ancak 30 bin dönümü sulanabilir durumda kalmış. Sayın Müdürümüz Yücel Beyle görüşüp kanal, ark ve menfezlerin bakımını yaparak ovada sulanabilir arazi miktarını olabildiğince arttırmak istiyoruz. Arazisini kullanamayan çiftçi hem tembelleşiyor hem de devlete yük oluyor. Ben tek başıma her yıl 750 ile bin 500 dönüm arazide tarımla uğraşıyorum. Durumum Allah’ıma şükür çok iyi. İstiyorum ki tüm çiftçilerin durumu benim gibi olsun. Parti ayrımı yapmadan bölge milletvekillerinin çiftçilerin sorunlarına daha duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatıyorum. Devlet Su İşleri Müdürü Yücel Hatunoğlu'na hassasiyetlerinden dolayı şahsım ve tüm Eleşkirt çiftçileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

DSİ Ağrı Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu ise, Eleşkirt Ovası’ndaki tarım arazilerinden en üst düzeyde faydalanmak için başlattıkları çalışmaların hafta sonuna kadar devam edeceğini ve çiftçilerin gelirlerini arttırmak için tüm imkanları seferber etmeye hazır olduğunu söyledi.






Son Güncelleme: 13.05.2014 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.