13 Haziran 2014 Cuma 14:07
Engelli Çocuklar Evlerinde Ziyaret

Ağrı’nın Eleşkirt Yatılı Bölge Ortaokulu ile Eleşkirt Gerçek Yuva Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile engelli çocuklar evlerinde ziyaret edilerek hediyeler verildi.

 

Eleşkirt Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Cahit Yerlikaya’nın başkanlığında; YBO Rehber Öğretmeni Derya Şen, Gerçek Yuva Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Seyfettin Kahraman, Rehber Öğretmen Seher Oral, Zihinsel Engelliler Sınıf öğretmenleri Faruk Çelik ve Recep Ekin, engelli çocukları evlerinde ziyaret ettiler. Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Cahit Yerlikaya, “Bir engelli babası olarak bu durumu en iyi bilen ve hissedenlerdenim. Bu çocuklar hayatın kirletemediği, en duru ve en temiz yanını temsil eden özel çocuklardır. Maalesef toplum olarak düşünce dünyamızdaki engelleri yıkamayarak bu özel çocukların bir kısmını adeta sosyal hayattan izole ederek gizlemekteyiz. Bunlar birer lütuftur. Bunlardan utanmak, toplumdan saklamak ilahi adalete karşı bir şirktir. Bu özel çocuklar her zaman fark edilmeyi bekler, verilen her sevgi onlara yaşama sevinci verir. Zihinsel ve bedensel olarak sağlam olan bireyleri bile sosyal hayattan izole ettiğimiz zaman belli bir süre sonra onlar da birer engelli bireye dönüşmeye başlıyorlar.

 

Bize birer lütuf olan bu özel çocukları yaşama katığımızda imkân sunduğumuzda topluma diğer insanlar kadar yararlı olduğunu göreceğiz. Bu toplumsal duyarlılığı oluşturma noktasında bu yıl içinde ilçemizde bir engeliler derneği kurmayı düşünüyoruz. Özelikle bu duygu yoğunluğunun merkezinde olan, bu özel insanların annelerini bir araya getirerek duygudaşlık ortamını oluşturmayı düşünüyoruz” dedi.




Son Güncelleme: 13.06.2014 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.