24 Nisan 2015 Cuma 14:37
Eş başkanlar koltuklarını öğrencilere devrettiler

Eş başkanlık koltuğunda oturan öğrencilerle sohbet eden Eş başkan Mukaddes Kubilay ve Eş başkan vekili Birsen Tekdal öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

 

Eş başkan koltuklarında oturan öğrencilerden Canan Teski, Özelikle belediye tarafından cocuk meclislerin oluşturulması, huzur ve barışın olduğu bir yerden okumak istediklerini vurguladı. Eş başkanlık koltuğuna oturan öğrenci Yusuf Baybas ise, Çocuklar ile ilgili ne tür projelerin olduğunu öğrenmek istediklerini belirti.

 

Daha sonra konuşan Ağrı belediyesi eş başkanı Mukaddes Kubilay, Tüm dünya ve bölgedeki çocuk bayramını kutladığını belirterek, bayramın önemi farklı ırkta ve farklı cinste çocukların bayramı olması gerektiğini vurguladı. Kubilay, “ Çocuk yaşta çalışan çok çocuğunun olduğunu görebiliyoruz. Çocukları oyun alanında olması gerekirken ya fuhuştadır ya da başka bir şekilde çalışılmaktadırlar. Bunlarla ilgili halkın belediyesi olarak çalışmalar başlattık. Çocukların kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları için Sema Kültür ve sanat merkezini kurduk. Çocuklarımız burada istediği kursa katılıp kendi yeteneklerini geliştirebilir. Yine aynı şekilde Ahmed-i Xani eğitim evini açarak çocuklarımızın eğitim alarak daha sağlam bir gelecek kurmaları ve girdikleri sınavlarda başarılı olmaları için gereken ne varsa yapılmaktadır. Yine anadilde eğitim için Ahmed-i Xani eğitim evinde Kürtçe derler verileler çocuklarımızın kendi anadillerini öğrenmeleri için çaba sarf ediyoruz.  Çocuklarımızın çocukluklarını yaşamaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

 

es-baskanlar-koltuklarini-ogrencilere-devrettiler.jpges-baskanlar-koltuklarini-ogrencilere-devrettiler-001.jpges-baskanlar-koltuklarini-ogrencilere-devrettiler-002.jpges-baskanlar-koltuklarini-ogrencilere-devrettiler-003.jpg

Son Güncelleme: 24.04.2015 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.