25 Temmuz 2018 Çarşamba 18:57
''Etkin Babalık'' Projesi Kapsamında Kahvehanelerde Bilinçlerdirme Programları Başladı!

Kahvehane sakinlerine yaptığı bilinçlendirme çalışmalarında Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü ve İl Vaizi Nuri Arslan, günümüzde gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu bağımlılığı, istismar vakaları ve şiddet hadiselerine dikkati çekti.

Arslan: Vahşeti medeniyete çeviren bir dinin mensupları olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin talim ve terbiyesi hususunda çok iyi bir yerde değiliz. Manayı ihmal edip sadece maddeye endeksli yetiştirdiğimiz çocuklar ve gençler boşluklara düşmektedir. Bu nedenle uyuşturucu ve istismar baronlarının kucaklarına, teröre kurban oluyorlar.

Babalar olarak gençlerimizi, çocuklarımızı her türlü şüpheden uzak bir iman, adet ve riyadan uzak, samimi niyetle yapılan bir ibadet hayatı ve de güzel ahlak çerçevesinde yetiştirmek zorundayız. dedi. İl Vaizi Arslan konuşmasının devamında: Allah’ın emirleri ve Hz Peygamber’in örnek yaşam biçimi bunu gerektirir. Bizler elhamdülillah müslümanız.

Müslüman bir toplum ve vatanda yaşıyoruz. Bizim değer ölçülerimiz dinimizin ahlaki prensipleridir. “Tabiat boşluk kabul etmez” demişler büyüklerimiz. Biz fıtratlarına uygun çocuklarımızı yetiştirmediğimiz zaman onları boşluğa bırakmış oluruz. Haliyle bıraktığımız boşluğu dolduracak nice zararlı ve şer güçler mevcuttur. Allah’ın bize emaneti olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zayi etme hakkımız yoktur.

Babalık ya da annelik çocuğu dünyaya getirip çevreye teslim etmek değildir. Allah’ını, Peygamberini, devletini ve milletini bilen ve seven birer fert olmalarını sağlamak asıl görevimizdir. “Yedisinde talim ve terbiyesini iyi yap, yetmiş yedisini merak etme düsturu biz Müslümanlar için çok önemlidir. dedi.

Son Güncelleme: 26.07.2018 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-07-29 11:02:34

Etkili iş istiyoruz issizlik var bunu hallettikten sonra etkili duyarlı baba olmak daha kolay