26 Nisan 2018 Perşembe 18:45
"Farkındalığın Bilimi Olarak Sosyoloji" Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız AKPOLAT katılımlarıyla “Farkındalığın Bilimi Olarak Sosyoloji” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk KAYA, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sosyolojinin ne olduğunu açıklayarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Yıldız AKPOLAT, “Sosyoloji, bizim de içinde bulunduğumuz toplumsal hayata dair bir bilimdir. Anlatılan her şey size dairdir. Sosyoloji biliminin katkısı, sizlerde bir farkındalık uyandırmaktır. Sosyoloji; toplumun bir parçası olan insanın, zihin emeğiyle, el emeğiyle toplumsal dönüşüme, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunabilme bilincidir.” dedi.

Bütün bilimlerin çözüm üretmek için var olduğunu belirten Prof. Dr. AKPOLAT konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “sosyoloji 19. yy. da modern toplumun sorunlarına çözüm üretmek için inşa olmuş bir bilim dalıdır. Yani sosyolojinin amacı toplumsal sorunlara çözüm üretmektir. Bunun bir ayağı teori ise, bir ayağı da toplumun kendisidir. Toplumla teori arasında aracılık yapanlar da bizler, insanlarız. Bu itibarla; insanlarda bilinç yaratmak sosyolojinin en temel vazifelerinden biridir.

“Modernlik” konusuna da değinen Prof. Dr. AKPOLAT, modernliğin batı da 500 yıllık bir sürecin ürünü olduğunu ve içinde reform, Rönesans hareketleri, kentleşme, demokratikleşme, ulus devletin kurulması gibi pek çok faktörün yer aldığını,Modernliğin kendi sorunlarını da birlikte ürettiğini, sosyolojinin de bu sorunlara çare olmak için inşa edildiğini söyledi.

Program Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk KAYA’nınAtatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız AKPOLAT’a teşekkür plaketi taktim etmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.