09 Haziran 2022 Perşembe 19:23
Funda Varol, Muhtar Eşleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi 

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un eşi Funda Varol, “Kanseri Sen Yakala” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında demokrasinin temel taşı olan muhtarların kıymetli eşleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Günümüzün en ciddi sağlık sorunlarından biri olan kanserle mücadelede erken teşhisin hayati öneme sahip olduğu bilinciyle kanser türlerine yönelik eğitimlerin verilip taramaların yapılması amacıyla Funda Varol Hanımefendinin öncülüğünde “Kanseri Sen Yakala” sloganıyla Ağrı’da hayata geçirilen proje kapsamında gerçekleştirilen kahvaltı programında muhtar eşlerine kansere yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programda konuşan Funda Varol Hanımefendi: “Bugün, ‘Kanseri Sen Yakala’ sloganıyla, çağımızın vebası olarak bilinen kansere bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla bir aradayız. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türüdür. Vatandaşlarımızın bilinçli olması hastalıkla mücadelede öne çıkan ilk adımdır. Bununla birlikte erken teşhis imkanlarının bulunması ve tedavi olanaklarının yıllar içinde gelişmesi kanserle mücadelede bizi güçlü hale getirmektedir. Bu eğitimlerin sonucunda sizler, yaşadığınız mahalle ve köylerin liderleri olarak belki bir çay muhabbetinde, belki kapı arasında karşılaştığınız kadınlarımıza kanserle mücadelede erken tanının önemini anlatarak kanserin kontrol altına alınmasına katkı sağlamış olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Ağrı Valiliği, Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü ve KADEM iş birliğiyle yürütülen projenin ilk etabında Ağrı ili merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarının eşlerinden oluşan 82 kadına İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri konulu eğitim verildi. Burçin Uysal Öğretmenevinde düzenlenen programda, getirilen mamografi cihazı tanıtıldı ve tarama teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Programa, Funda Varol Hanımefendinin yanı sıra Ağrı Vali Yardımcısı V./Hamur Kaymakamı Kerem Türker, Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Gülşah Sayan, Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, KADEM İl Temsilcisi/İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yasemin Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları, Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları ve muhtarların kıymetli eşleri katıldı.

Son Güncelleme: 09.06.2022 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.