16 Haziran 2020 Salı 01:33
Gazeteci Yavuz Donat’tan Ağrı için Sevindiren Müjde! Ağrı'da Altın Yatağı Bulundu

Ağrı'da Altın Yatakları Bulundu! Çıkartma çalışmaları Hızlanacak

Usta gazeteci Donat’ın, Ağrı’yı sevdiğini ve katıldığı platformlarda her zaman Ağrı’dan söz etmesi ve Ağrı’da yapılan yatırımlar ve Ağrı’nın geleceğinden olan umutlarını dile getirmesi Ağrı’ya olan sevgisini bir ibarsidir.

Donat’ın, MSF Başkanı Muhiddin Gülal ile yaptığı görüşme sonucu, Ağrı’daki Altın yataklarında altın çıkarma ve arama çalışmalarına hız verileceği haberinin detayları:

Türkiye’de Ağrı, Bilecik, Uşak ve Erzincan’da Yeni Altın Yatakları Tespit Edildi! TMSF Başkanı Muhiddin Gülal şirketin yönetimine giren Koza Altın hakkında yapmış olduğu açıklamaları ile önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’de mevcut altın yatakları üzerinde altın çıkarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Gülal aynı zamanda 4 ilimizde yeni altın yatakları tespit ettiklerini duyurdu.

FETÖ soruşturması nedeni ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TMSF’ye devredilen Koza Altın başarılı çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklamada bulunan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal İzmir’de Bergama ve Dikili’de, Gümüşhane’de Mastra’da, Eskişehir’de Sivrihisar’da, Kayseri’de ise Himmetdede tesislerinde altın çıkarma işlemlerine devam ettiklerini duyurdu.

TÜRKİYE’DE 4 ŞEHİRDE YENİ ALTIN YATAKLARI TESPİT EDİLDİ!

Sabah Gazetesi yazarlarından Yavuz Donat’a açıklamalarda bulunan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal Türkiye’de yılda 38 ton altın üretildiğini bunun 11 tonunun ise Koza Altın İşletmeleri tarafından çıkarılarak işlendiğini söyledi.

Türkiye’nin altın ithalatının ise 160 ton olduğunu belirten Gülal altın üretimi konusunda dünyanın en büyük 5 ülkesinin Çin, Avustralya, Rusya, Amerika ve Kanada olduğunu belirterek Havran’da altın çıkardıkları toprağa 40 bin ağaç diktiklerini söyleyerek çevreyi korumaya önem verdiklerini vurguladı.

Türkiye’de Bilecik, Uşak, Ağrı, Erzincan’da yeni altın yatakları tespit ettiklerini belirten Gülal bu bölgelerde de altın çıkarma ve arama çalışmalarına hız verileceğini dile getirdi. Yapılan açıklamalara göre ise altın arama ve çıkarmanın zorluğu bir kere daha ortaya çıktı.
İki ton topraktan ortalama sadece 1 gram altın çıkarken bu altının işlenmesi ise 90 gün sürüyor.

Son Güncelleme: 17.06.2020 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.