07 Mart 2019 Perşembe 10:43
Genç Kızılay Ağrı Gençlere Sağlıklı Beslenmeyi Anlatıyor

Genç Kızılay Ağrı’nın yürüttüğü ‘Kızılay’ın Diyetisyenleri’ adlı proje bugün kentte bulunan Şemsi Türkmen Anadolu Lisesinde uygulandı.

Genç Kızılay Ağrı ekibi  tarafından hazırlanan ve Ankara Kızılay Genel Merkezi tarafından kabul görülen proje Ağrı’da ilk olarak uygulanmaya başlandı. 

Bugün ilk olarak Şemsi Türkmen Anadolu Lisesinde öğrencilere, sağlıklı beslenme nedir? Adölesan döneminde neleri tüketmeliyiz, neleri tüketmemeliyiz, sabah kahvaltısı ile ilgili bilgilendirme ve sağlıklı beslenme programı kapsamında genel bilgiler verildi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Genç Kızılay Ağrı Gönüllüleri, ‘ Projenin amacı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin özelikle çevrelerinde gördükleri sağlıksız beslenme görüşlerini devre dışı bırakmak ve daha iyi beslenmelerini sağlamak adına bilgilendirme yaptık. Günümüzdeki yiyeceklerin sağlıklı ve sağlıksız olanları karşılaştırdık. Sabah kahvaltısının önemini ve gün içerisindeki öğünlerin nasıl düzenlenmesi hakkında bilgiler verdik. Genç Kızılay ağrı olarak projenin uygulanmasında bizleri yalnız bırakmayan ve gönüllü olarak bize destek veren diyetisyen Sevgi Aydemir’e teşekkür ediyoruz.’ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.