02 Mart 2021 Salı 18:01
Gıdakent Projesi Yapılan Toplantıda Ele Alındı

Vali Varol'un Başkanlığında, Gıdakent Projesinin Ele Alındığı Çalışma Grubu Toplantısı Düzenlendi

Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında, Gıdakent projesi içerisinde yer alması planlanan Toptancılar ve Zahireciler Sitesinin ele alındığı çalışma grubu toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları ile toptancılar ve zahireciler katıldı.

Vali Varol: “Tarımsal kapasitemizin katma değerini arttırmak amacıyla gıda işletmelerinin bir arada olduğu, tarım ürünlerimizin işlenebileceği tesislerle dolu “Gıdakent Projesi” üzerinde çalışıyor ve bu çalışmaların son aşamasına gelmiş olduğumuzu bahar veya yaz aylarında temelinin atılacağını memnuniyetle belirtiyorum.Projemiz üzerinde çalışırken paydaşlarımızla istişare ve iş birliğimiz sonucunda kentimizin ihtiyaçlarını giderme noktasından hareketle Gıdakent içerisinde ayırdığınız bir bölümü toptancılarımız ve zahirecilerimize tahsis ederek, ilimizin potansiyeline yakışır şekilde Toptancılar ve Zahireciler Sitesi oluşturmayı planlıyor, bu kapsamda son kararı vermek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.” dedi.

Toplantıda; ilimizin hayvancılık sektöründeki potansiyelinin değerlendirilerek üretilecek kırmızı et ve süt ürünlerinin markalaşması ile ticari faaliyetlerin arttırılması, mevcut hayvan popülasyonu ve türlerinin belirlenmesi, üreticilere eğitimler düzenlenerek hayvancılığın daha bilinçli ve profesyonel olarak yapılması, ilimizde et ve süt üretiminde ilgili sektörlerin tamamını kümelenme faaliyetleri kapsamında bir araya getirmek amacıyla yapılması planlanan Gıdakent projesinin değerlendirildi.

Son Güncelleme: 02.03.2021 18:03
Anahtar Kelimeler:
GıdakentGıdakent Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.