19 Nisan 2014 Cumartesi 00:01
Günbeli köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğünün organize ettiği ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ adlı kutlu doğum programları ara vermeden devam ediyor.

 

Koordinatörlük 12’ci etkinliğini Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Günbeli (Kêsa) köyünde gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Hasan Özbay’ın yaptığı program, Hafız M. Taha Tatlı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlit-i şerifin de okunduğu etkinlikte, Vahdet İlahi Grubu, Resulullah’a atfedilen eserler seslendirdi.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan M. Ali Ortaç, Peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. Ortaç şöyle konuştu: ”Kardeşlerim Hz. Muhammed(s.a.v.) bir bahar ayında gelmiş olabilir, belki yeşilliklerin çıktığı, karların eridiği ve güneşi n yüzünü gösterdiği bir mevsimde gelmiş olabilir. Fakat dünya; manevi bir kara kış ve zifiri bir karanlık içerisindeydi.” dedi. Hz. Resulullah’ın gelişi ile dünyanın güzelleştiğini söyledi.

 

“Allah Resulü (s.a.v.) gelişi ile âlemleri şereflendirdi”

Ortaç, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Dünya böyle bir haldeyken Allah Resulü (s.a.v.) gelişi ile alemleri şereflendirdi. Bu aziz dava görevi Allah Resulü (s.a.v.)’e verildiği zaman ilk iman eden bir bayandı. Daha sonra her sınıftan insan bu davaya iman etti. Çocuk olan Hz. Ali (r.a.),  zengin ve Mekke’nin üst sınıfından olan   Hz. Ebubekir (r.a.), köle olan Zeyd (r.a.) ve toplumun her sınıfından insanlar bu davaya iman ederek şereflendiler. Ve bunların en önemli özeliği de bu İslam davası güçlü değilken, Ömerleri ve Hamzaları yok iken bu davaya girdiler. İslam davası uğruna eziyet ve cefa çekeceklerini bildikleri halde haktan yana oldular.  Kuvvete değil hakikate bakıp bu davanın içerisinde yer edinip ve bedeller ödediler. Müşrik ve putperestlerin çokluğuna bakmayıp Allah ve Resulüne karşı olan muhabbetlerini ispat ettiler. Hiçbir zaman güç onlar için bir şey ifade etmedi. Çünkü onlar hakikat ile hareket ettiler. ”şeklinde konuştu.

 

Program, Grup Vahdet sanatçıları ve kız ilahi grubunun seslendirdiği eserlerle devam etti. Yapılan dua ile sona erdi.














Son Güncelleme: 19.04.2014 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.