12 Şubat 2021 Cuma 20:59
Gürbulak Gümrük Kapısında Rekor Miktarda Uyuşturucu Bulundu

Gürbulak Sınır Kapısında rekor oranda uyuşturucu madde ele geçirildi

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Gürbulak Gümrük Kapısına gelen araçlara ilişkin yapılan analizde, İran'dan gelerek makine yükü ile Türkiye'ye gireceği beyan edilen yabancı plakalı tır riskli olarak değerlendirilmesi üzerine harekete geçildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şüpheli tır gümrük sahasına girdiği andan itibaren gözetim altına alınarak gümrük işlemlerini yaptırmak üzere başvurduğunda X-ray taramasına sevk edildi. X-ray taramasında tırda taşınan makine yükünün taban bölümünde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine söz konusu tır ayrıntılı kontroller için arama hangarına alındı." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, "Burada gerçekleştirilen kontrollere narkotik dedektör köpekler de dahil edildi. Narkotik dedektör köpeğin de X-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgeye tepki vermesi üzerine makinenin taban bölümü kesilerek ayrıldı. Yapılan incelemede tonlarca ağırlıktaki makinenin tabanında oluşturulan gizli bölmenin, içerisinde uyuşturucu olan şeffaf paketlerle tamamen doldurulduğu tespit edildi.  Paketlerin içerisindeki maddeden alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde eroin olduğu anlaşıldı."

"Gümrük Muhafaza ekiplerinin tarihi operasyonu sonucu makine tabanındaki gizli bölmede yakalanan, 808 kilogram ağırlığındaki eroin olduğu belirlendi. Uyuşturucunun naklinde kullanın araca el konulurken araç sürücüsü gözaltına alındı. Olaya ilişkin olarak yürütülen geniş kapsamlı soruşturmaya Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor." 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.