05 Mart 2020 Perşembe 22:21
Gürbulak Sınır Kapısında 3 bin 500 ton yumurta bekliyor

Bu kapsamda Türkiye'den İran'a, İran vatandaşları dışında kimse geçirilmemesi nedeniyle kapıda TIR kuyrukları oluşmaya başladı. Başka güzergahlar belirleyen bazı şoförler araçlarını o tarafa yönlendirirken, Gürbulak'ta bekleyenler ise bir an önce kapının açılarak giriş çıkışların serbest olmasını bekliyor.

Bekleyenler arasında yaklaşık olarak 3 bin 500 ton yumurta taşıyan 150 TIR konvoyu da bulunuyor. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, günlerdir sınırın öte tarafına geçerek yumurtaları adreslerine ulaştırmayı bekleyen 20 firmaya ait TIR'lar, çözüm bulunamaması akabinde büyük sorun yaşayabileceklerini belirtti.

Birliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, konu hakkında Afyon'un TIR'lar için Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık bakanlıklarıyla görüşme yapıldığının altı çizildi.

Yapılan açıklamada, "Sınırda 20 firmaya ait 150 tırın beklediğini ve bu araçlarda 3 bin 500 ton yumurta var. Bu ürünlerin İran üzerinden Doğu ve Körfez ülkelerine ihraç edilmesi için gönderiliyor. En ufacık risk varsa malımızı orada imha ederiz. Araçlarımızın sadece 1 kilometre daha ilerlemesini istiyoruz." denildi. 

Son Güncelleme: 05.03.2020 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.