14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:43
Halk Sağlığı Müdürlüğünde İki Çalışan Rehin Alındı!

Ağrı'da başka birime tayin edilmesi için tartıştığı İl Halk Sağlığı Müdürü İzzettin Toktaş'a pompalı tüfekle ateş açıp iki personeli rehin alan kurum çalışanı, polislerin ikna çabası sonucu gözaltına alındı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezinde engelli kadrosundan hemşire olarak görev yapan Eşref D, bir süre önce tayininin Doğubayazıt Toplum Sağlığı Merkezine yapılması için kurumun müdürü Uzman Dr. Toktaş ile görüştü. Toktaş, konuyu değerlendireceğini söyledi.

Pompalı tüfekle İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne gelen elinden engelli Eşref D, Toktaş'ın makam odasına girdi.

Eşref D'nin pompalı tüfekle ateş açtığı Toktaş, makam odasının arka tarafındaki bölüme geçerek, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırgan, daha sonra ikinci kattaki atama servisine çıkarak, kurum çalışanları Sezai Alpaslan ve bir kadını rehin aldı.

Güvenlik güçlerince ikna edilerek eylemini sonlandıran Eşref D. gözaltına alındı.

"Kapıyı açtığım sırada direkt bana ateş etti"

İl Halk Sağlığı Müdürü Toktaş, yaptığı açıklamada, Eşref D'ye daha önce başka birimde görevlendirilmesi konusundaki talebini değerlendireceğini söylediğini anlattı.

Zanlının, değerlendirme sürecini beklemeden pompalı tüfekle kuruma geldiğini belirten Toktaş, "Özel kalem görevlim telefonla, Eşref D'nin pompalı silahla geldiğini söyledi. İçeride bazı basın mensubu arkadaşlar da varken arka kapıyı açtığım sırada direkt bana ateş etti. Allah'tan bize bir şey olmadı. Kurşun arka kapıya değdi. Bu personel şükür, etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

Toktaş, Eşref D'yi daha önce de talebi üzerine başka birimlerde görevlendirdiklerini ancak o birimlerde de problem çıkardığını söyledi.

Toktaş, "Başka aile hekimliklerine görevlendirme yaptığımızda onları tehdit etti. Onlarla ilgili de idari soruşturmalar yürütmüştük. Kısa sürede hastaneden tekrar iade edilmiş bir personeldi." ifadelerini kullandı.

 "Silah doğrultup 'Görevlendirmemi Doğubayazıt'a yaz.' dedi"

Kurum çalışanı Alpaslan da Eşref D'nin, Toktaş'a silahlı saldırıda bulunduktan sonra atama servisine gelip kendisi ve yanındaki kadını rehin aldığını anlattı.

"Silahı doğrultup 'Görevlendirmemi Doğubayazıt'a yaz.' dedi. Ben de 'Otur, sakinleş, yazacağım.' dedim. 'Hayır.' dedi." ifadelerini kullanan Alpaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevlendirme yazısını yazıp kendisine uzattım. Baktı, 'Bir sıkıntı var mı?' dedi. Ben de 'Yok.' dedim. Daha sonra 'Bunu kim imzalayacak?' dedi. Ben de müdür beyin imzalayacağını söyledim. Bana 'Müdür bey, ben silahlıyken buraya gelir mi?' diye sordu. 'Hayır, gelmez.' dedim. Atama yazısını bana verip 'Al götür, imzalat getir.' dedi.

Ben de alıp çıktım. Müdür bey imzaladı, polisler yazıyı alıp saldırganı ikna etmeye çalıştılar. Daha sonra gözaltına alınıp götürüldü."

halk-sagligi-mudurlugunde-iki-calisan-rehin-alindi!.jpghalk-sagligi-mudurlugunde-iki-calisan-rehin-alindi!-001.jpghalk-sagligi-mudurlugunde-iki-calisan-rehin-alindi!-002.jpghalk-sagligi-mudurlugunde-iki-calisan-rehin-alindi!-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.