25 Kasım 2020 Çarşamba 23:56
Hamur Kanyonu'nda Zipline Teleferik Kuruldu!

Hamur Kanyonu'nda Zipline Teleferik Kuruldu!

Ağrı'da bulunan ve Fırat Nehri'nin önemli kollarından olan Murat Nehri ile birleşen Mandalık Çayı'nın içinden geçtiği Hamur Kanyonu, yaklaşık 30 metre yüksekliği ve 400 metre genişliği ile ilçeye görsel güzellik katıyor.

1897 yılında kanyonlardan geçmek için icat edilen ve günümüzde eğlence sektöründe hızla gelişen zipline aktivitesi, Ağrı merkeze 12 Kilometre uzaklıktaki Hamur ilçesinde bulunan kanyonun iki yakasına kuruldu. Zipline parkurunun, adrenalin tutkunlarının uğrak yeri olması hedefleniyor.

İlçenin hemen girişinde bulunan kanyona kurdukları teleferiğin Doğu Anadolu'nun en uzun zipline hattı olduğunu ve bu parkur için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini beklediklerini kaydeden Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, turist potansiyelinin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Tarihi M.Ö. 14. yüzyıla dayanan ilçenin yaptıkları çalışmalarla daha görünür bir hal alacağını kaydeden Cezmi Ergül, bu çalışmalar kapsamında kurdukları zipline (kaytel) teleferik için tüm vatandaşları, özellikle gençleri bu adrenalini tatmaya beklediklerini söyledi.

"Ben bunu Ağrı'nın tüm gençlerinin hizmetine sunuyorum"

Rize'nin Ayder yaylasında teleferiği gördükten sonra ilçeye kurmak için çalışma yürüttüğünü belirten Cezmi Ergül şunları söyledi:

"Bunu anlatmak kelimelerle anlamsız kalır, herkesin bu heyecanı yaşamasını arzu ediyoruz. Ziplineyi, Rize'nin Ayder Yaylası'nda ilk gördüğümde, 'Hamur ilçemize kuracağım.' dedim, birçok arkadaşım bunu inandırıcı olarak görmemişti. Gördüğünüz gibi kurduk, şimdi kaydım ve çok zevkli, keyifliydi. Ben bunu Ağrı'nın tüm gençlerinin hizmetine sundum, özelikle üniversitemizde okuyan gençleri buraya bekliyorum, bu heyecanı yaşamalarını arzu ediyorum."

"Güvenilir bir adrenalin"

Kanyonun bu adrenalin için ideal olduğunu kaydeden Ergül, "Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ilçemizin turizm potansiyelini geliştirmek için bu çalışmayı yaptık. Teleferiği kurduğumuz kanyonumuz da buna çok müsait. Yaklaşık 30 metre yüksekliğinde ve uzunluğu ise 400 metre civarında.

Bu da bu spor ve eğlenceli faaliyet için ideal. Zipline, genellikle ülkemizde Karadeniz Bölgesi'nde dağlık alanlar ya da ulaşımı zor olan yerlerde vatandaşlarımız kullanıyor. Kendi ev eşyalarını taşımak için böyle bir sistem kurmuşlar, daha sonra kanyonlarda sırf adrenalin olsun diye yabancı turistler için Rize, Trabzon gibi illerde turistik amaçla kullanılıyor. İnanın muhteşem bir duygu, bunu herkesin yaşamasını istiyorum. Korkulacak bir şey yok. Kullandığımız bu aparatların tanesi 5 bin TL, bu malzeme genellikle yamaç paraşütü yapan sporcular 10,12, 20 bin metrede kullanıyorlar. Kesinlikle güvenilir, sağlam ve garantili bu ürünler. Hiçbir risk söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

İlk denemesini gerçekleştiren Belediye Başkanı Cezmi Ergül'ün ardından vatandaşlar da adrenalinin tadını çıkarmak için kanyonu karşıdan karşıya zipline teleferik ile geçtiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemil 2020-11-26 08:32:52

çok güzel bir çalışma tebrik ediyorum . helal olsun

Avatar
Serdar 2020-11-26 13:16:33

Tebrik ederim. Güzel bir çalışma