07 Mart 2014 Cuma 18:58
Hasan Arslan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Arslan mesajında, kadınların milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcısı olduğunu belirterek, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde emek ve katkılarının hiçbir zaman inkar edilemeyeceğini kaydetti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de henüz kadınların ayrımcılık, şiddet ve istismar gibi kimi sorunlarının mevcut olduğunu dile getiren Arslan, Çağdaş, modern bir demokrasi olmanın en önemli şartlarından birisi bu sorunun aşılmasıdır. Ancak bardağın dolu tarafına bakıldığında kadın hakları alanında Türkiye'nin çok önemli mesafeler aldığı da ortadadır.

 

Atatürk'ün çağdaşlaşma anlayışında kadınların şekli değil erkeklerle birlikte ve eşit şartlarda sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta oynayacakları rollerin kalkınma ve modernleşmeye yapacakları katkıların önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Arslan, bu anlayışın sonucu olarak Türkiye'nin kadınların siyasi haklarını pek çok Avrupa ülkesinden önce tanıdığını hatırlattı. Hükümetimiz kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatında eşit imkan ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının arttırılması gerektiğini söyledi.

 

Arslan, Hükümetimizin yaptıkları hukuki düzenlemelerle genel olarak kadına karşı ayrımcılığın ve eşitsizliğin önüne geçen adımlar attıklarını bildirdi. 

 

Türkiye'de kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin, cinsel istismarın, eğitim sorunlarının sona erdirilmesi için sadece yasal düzenlemeler ve hükümetimizin uygulamaları yeterli olmamaktadır.

 

Bunun için zihniyet değişimine de ihtiyacımız olduğu belirterek, Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızı hayatın bütün alanlarına eşit ve etkin biçimde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

Son Güncelleme: 07.03.2014 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.