05 Şubat 2018 Pazartesi 20:30
Haydi Çocuklar Camiye Projesi Tamamlandı

Ağrı Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü (AĞÇED)’in Ağrı’da üç camide gerçekleştirdiği faaliyet kapsamında kırka yakın çocuğun camiye düzenli olarak gelmeleri sağlandı.

4 Şubat Pazar 2018 günü Fevzi Paşa Camisinde öğle namazına müteakip düzenlenen ödül programında AĞÇED dernek başkanı sayın Doç. Dr. Abdulcebbar KAVAK Bey’in, cami imam hatipleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen ödül töreninde her çocuğa ödül takdimi yapıldı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen proje ile 6-13 yaş arası erkek çocuklar camiye alıştırılıp 5 vakit namazın camide cemaatle kılınması teşvik edildi. Çocuklara cami ve namazın en önemli görevleri olduğu hatırlatılarak cemaatle namaz kılmanın hazzı yaşatılıp Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına tatbik etmeleri sağlandı.

Eğitim ve öğretim dönemi ara tatilinde yapılan proje, www.haydicocuklarcamiye.com sitesinde belirtilen camilerde 5 vakit namaza gelen çocuklar her vakit namazı için puan alacak şekilde planlandı. A Kategorisi (6, 7 yaş), B Kategorisi (8, 9, 10 yaş) ve C Kategorisi (11, 12, 13 yaş) olarak düzenlenen proje sonunda katılımcılar puanlarına göre ödüle hak kazandı.

Ağrı’da Fevzi Çakmak, Mevlana ve M. Emin Aybay Camilerinde gerçekleşen proje kapsamında dereceye girenlere il ödülleri verilirken bütün çocuklara da hediye ve katılım sertifikaları verilerek çocukların camiye teşviki hedeflendi.

Son Güncelleme: 05.02.2018 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.