25 Aralık 2017 Pazartesi 09:21
HDP 2. Olağan Ağrı İl Kongresi yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Başkanı Serpil Kemalbay, "Her birimizin refahı ve eşitliği yakalayabilmesi için birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

HDP Ağrı İl Örgütünün 2. Olağan Kongresi, kentteki Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP'li milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Lezgin Botan, Mehmet Emin Adıyaman ve eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık katıldı.

Kemalbay, kongrede yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, "Her birimizin refahı ve eşitliği yakalayabilmesi için birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

HDP'nin barışın partisi olduğunu ifade eden Kemalbay, "HDP, emekçilerin ve kadınların partisidir. HDP Soma'nın da Ermenek'in de, Amed ve Ağrı'nın da partisidir. Yeni bir yönetimi seçmek için buluştuk. Bugüne kadar emek harcayan Ağrı il yönetimine teşekkür ediyorum. Direnerek ve mücadele ederek kazanacağız." diye konuştu.

HDP'li eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da Türkiye'nin barışa, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Ağrı Kongresindeki konuşmasına gönderme yapan Sakık’’Bizim yokluğumuzda itham edildik. 2014 te bu kente Arkadaşlarımın ve Ağrı halkının isteği ile geldim bana düşen acılara son verecek bir görevdi.Dağlarda insanlar ölmesin demokratik siyaset hayat bulsun istedim.Bu kenti Türkiyenin en huzurlu kenti haline dönüştürdük.’’dedi.

Sakık konuşmasının devamında ; Siz beni görevden almadınız mı ? Kayyum Yok mu ,Panzer yok mu orada ? Siz 100 Belediye Başkanını tutuklamadınız mı haberiniz yok mu bundan 
Şimdi Ben size soruyorum tepeden tırnağa yaralı Türkiye’nin en yoksul kentinde bunları konuşurken hiç mi yüzünüz kızarmaz?

Ben 3 yılımın hesabını vermeye hazırım siz 100 yılın hesabını 15 yıllık iktidarınızın hesabını vermeye hazırmısınız?

Ben görevden ayrılırken kasada 20 milyon para bırakarak ayrıldım.Biz Konuştuklarımızla yargılanıyoruz ama tek yolsuzluk dosyamız yok bu bizim için onurdur.

Sakık konuşmasını ‘’seçimleri şeklen yapıyorsanız KHK'larla meclisteki çoğunluğunuzla bizleri susturuyorsanız bu günlerde geçecektir ‘’diye noktaladı.

Hdp Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da konuşmasında ; Kemalbay, "HDP, emekçilerin ve kadınların partisidir. HDP Soma'nın da Ermenek'in de, Amed ve Ağrı'nın da partisidir. Yeni bir yönetimi seçmek için buluştuk. Bugüne kadar emek harcayan Ağrı il yönetimine teşekkür ediyorum. Direnerek ve mücadele ederek kazanacağız." İfadelerine yer verdi.

250 delegenin oy kullandığı Hdp Ağrı İl Başkanlığı Kongresinde tek liste ile girilirken Hdp Ağrı İl Başkanlığına Maşuk Arpaç seçildi.

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır'da 'Kürt sorunu benim sorunumdur' dediğinde hepimiz alkışlamıştık. Müzakerelerin sürdüğü 2013 yılında çıkıp 'Baldıran zehri de olsa içeceğim ve sorunu çözeceğim' dediği için alkışlamıştık. Bugün de ihtiyaç olan budur." dedi.

Son Güncelleme: 25.12.2017 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.