25 Haziran 2018 Pazartesi 12:41
HDP Ağrı'dan 3 Milletvekili Çıkardı! İşte 27. Dönem HDP Milletvekilleri

Ağrı'da 27. dönem milletvekili seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre HDP 3 Milletvekili , AK Parti ise 1 Milletvekili çıkardı.

HDP'den bir önceki dönem de Milletvekilliği yapan Berdan Öztürk ile Dirayet Taşdemir tekrar seçilirken , Av.Abdullah Koç 3. sırada yeni milletvekili seçildi.

Berdan Öztürk kimdir?

1980 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. Öztürk Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra Yüksek Lisans eğitimini Londra Üniversitesinde tamamlayan Öztürk bir süre serbest avukatlık yaptı. Berdan Öztürk İnsan Hakları Derneği ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği çalışmalarında görev aldı.

Bekar olan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk Yüksek Lisans'ın üzerinden doktora çalışmalarını devam ettiriyor. Öztürk iyi derecede İngilizce biliyor 

Dirayet Taşdemir kimdir? 

18 Nisan 1982 tarihinde Ağrı'da dünyaya geldi. Türk Siyasetçi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili olan Taşdemir, 7 Haziran 2015 tarihinden beri Ağrı Milletvekilliği görevini devam ettirmektedir.

Taşdemir, Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Arkeoloji bölümü mezunu. Ulusal ve uluslararası birçok platformda toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında temsil düzeyinde çalışmalara katıldı. 2008 senesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Politikaları alanında danışman olarak görev üstlendi. Bekar olan Dirayet Dilan Taşdemir, orta düzeyde Almanca bilmektedir. Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) kadın kollarında çalışan Taşdemir, KCK operasyonları sonucunda tutuklandı ve beş yıl cezaevinde kaldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde HDP Ağrı milletvekili olarak meclise girdi.

Taşdemir, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesidir.

Abdullah Koç kimdir?

1972 yılında Ağrı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu'nu bitiren Koç, daha sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Halen Anadolu Üniversitesi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü'nde son sınıf öğrencisi olan Koç, serbest avukatlık yapıyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.