09 Ocak 2020 Perşembe 22:03
HDP İl Başkanlığına Murat Öztürk Seçildi

HDP Ağrı İl Başkanlığı 3. Olağan Kongreside İl Başkanı Murat Öztürk Seçildi.


HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların, tüm farklı inançların bir arada yaşayabileceği demokratik bir ülke için birlikte hareket edelim." dedi.

Temelli, Kongre  Ağrı İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, HDP'nin bir mücadele partisi olduğunu söyledi.  Onurlu bir barış, demokratik bir cumhuriyet için mücadelelerinden vazgeçmediklerini belirten Temelli, kararlı yürüyüşlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Temelli, HDP'nin kongrelerinin, görev teslim ve nöbet değişimi kongreleri olmadığını vurgulayarak, "HDP kongreleri, büyüme, güçlenme, iradeyi çok daha kararlı şekilde ortaya koyma kongreleridir. Bugün bunu Ağrı'de bir kez daha gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Yaptıkları siyaseti büyütmeleri gerektiğini belirten Temelli, "Halklar, HDP'nin ortaya koyduğu siyaseti çok iyi biliyor. İşte o yüzden de bu siyaseti büyütme, iktidara taşıma zamanıdır." ifadesini kullandı.

Tüm kesimleri, demokrasi ittifakında buluşmaya çağırdıklarını söyleyen Temelli, şöyle konuştu: "Emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların, tüm farklı inançların bir arada yaşayabileceği demokratik bir ülke için birlikte hareket edelim. Demokrasi ittifakı budur. Bundan dolayı pişman değiliz.

Ne Mersin ne İstanbul ne Van ne de Diyarbakır pişman. Pişman olması gerekenler HDP'liler değil, pişman olması gerekenler demokrasi ittifakına gelmek yerine tezkere peşinde koşanlardır. O yüzden de diyoruz ki demokrasi ittifakına gelin. Türkiye'nin, demokrasinin önünü hep birlikte açalım.

Bunu başaracağımızdan zerre kadar kuşkum yok."

HDP Ağrı 3. Olağan Kongreside Eş Başkan Ve Asıl Yedek Üye Listesi 

İl Başkanı MURAT ÖZTÜRK

Asil Üyeler:

1 Perihan Gelturan 

2 Murtaza Sevinç

3 Hatice Şengül

4 Av. Ömer Kaya

5 Av Cengiz Tango

6 Cemal Akat

7 Halis Olhan

8 Hayrettin Budak

9 Selahattin Kahraman

10 Furkan Özer

Yedek Üyeler 

1 Şenay Kızgın

2 Aslan Üregil

3 Hakan Oğur

4 Resul Dursun

5 Saddık Taşçı

6 Murat Sabuncu

7 Felemez Taştan

8 Ümit Akkoyun

9 Fatih Bayram    

Disiplik Kurulu,

Av Engin Özmüş 

Nardan Erdem

Seyit Battal

Mehmet Zeki Yaşar
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.