19 Temmuz 2018 Perşembe 15:02
HDP Milletvekili Koç'tan Ağrı Şeker Fabrikası Alanının tahsisine İlişkin Soru Önergesi

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Şeker fabrikası yerine kurulacak olan Adalet Sarayı haberlerine dair olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının cevaplamasına bırakılacak soru önergelerinde bulundu.

Çeşitli soruları soran Koç:

"Ağrı Şeker Fabrikasına yönelik üretimde devlet desteğinin güçlendirilmesi ve şeket pancarı üretiminin devam ettirilerek bölgenin kalkınmasına ciddi orandan katkı sunulmasının sağlanması yerine şeker fabrikasına ait 32 dönümlük artazinin adliye sarayı ve sosyal tesis yapılması için Adalet Bakanlığı'na devredilmesinin gerekçesi nedir?" diyerek devam etti;

"Halihazırda Ağrı Şeker Fabrikası'nda istihdam edilen 569 emekçi ile ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır? Söz konusu 569 emekçi, başka kurumlara geçiş sırasında güvenlik soruşturmasına tabi tutulmuş mudur?

Ağrı Şeker Fabrikası'nda istihdam edilen emekçilerin karşılaşacakları hak kayıpları için önleyici tedbir kapsamında bir çalışmanız var mıdır?

Sosyoekonomik açıdan Ağrı ve çevre illerin kalkınması için şeker fabrikası bir avantaja sahip iken bunun yerine toplumu kriminalize etmek için kutsanan kurumlara tahsis edilmesinin gerekçesi nedir?

Hukukun tesis edileceği Adliye Sarayı gibi kamusal bir alanın demokratik bir yöntem sonucunda yapılması hususunda özellikle savunma makamı olan Ağrı Barosu başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin görüşüne başvurulmamış ise gerekçesi nedir?"

diyerek cevaplanmasını istedi.

Son Güncelleme: 19.07.2018 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mstf 2018-07-21 15:26:53

Ağrı'ya yatırım yapılmasına en büyük engel, yine Ağrılılardır!!!