31 Ocak 2021 Pazar 12:06
HÜDA PAR Ağrı: En Pahalı Doğalgazı En Fakir İlin Kullanması Normal Değil

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, kentin soğuk bir iklimde yer almasına karşın halkının fakir olması nedeniyle kent halkının kış mevsiminde doğalgaz kullanımında sıkıntı çektiğini söyleyerek doğalgaz kullanım fiyatında ülkenin diğer şehirleri ile Ağrı arasında büyük bir fark olduğuna işaret etti.

Gökhan, Ağrı ile diğer şehirler arasındaki farkın kapatılabilmesi için yetkililerin KDV'yi almamasının Ağrı halkını bir nebze rahatlatacağını söyledi.

Gökhan, "HÜDA PAR olarak her zaman halkın yanında yer alan sorun ve sıkıntıları ile ilgilenen halkın derdi ile dertlenen siyasi bir anlayış ve siyasi bir parti olarak bu sorunu her platformda dile getirdik ama maalesef herhangi bir adım atılmadı. 'Doğalgaz fiyatlarımız diğer illere oranla daha düşük olsun, az fatura ödeyelim' diye bir talebimiz yok. Biz burada Ağrı halkı olarak eşitlik istiyoruz." şeklinde konuştu.

Doğalgazdaki yüksek fiyatı hakkında il teşkilatı olarak araştırma yaptıklarını ve bu araştırmanın neticesinde doğalgaz kullanan diğer iller ile kıyaslanamayacak derecede doğalgazı pahalıya kullandıklarının altını çizen Gökhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yapmış olduğumuz araştırmalar bize şunu gösteriyor, diğer iller ile aramızda ciddi manada uçurum var, ciddi manada sıkıntılar var. Bu konuda yetkililerin halkın karşısına çıkıp açıklama yapmaları lazım. Ağrı, Türkiye'nin en soğuk ili, aynı zamanda en mağdur ili ve ekonomik noktada ciddi sıkıntılar çeken bir il.

Halkımız faturalarını ödemekte ciddi manada sıkıntılar çekiyorlar ve çoğu vatandaşımız faturasını ödemek için kredi kartına müracaat etmek zorunda kalıyor. Kartın ödemesi geldiğinde de ödeme yapmakta zorlanıyorlar ve nihayetinde faizle karşı karşıya kalıyorlar.

Bu tablonun normal olmadığını, yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini hatırlatan Gökhan, "En azından aradaki farkın kapatılması için KDV'nin alınmaması gibi olumlu bir adım atılabilir. Türkiye'nin en pahalı doğalgazını Türkiye'nin en fakir ilinin kullanması çok doğal bir durum değildir.

Bu manada HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak sahada yapmış olduğumuz araştırmalar STK'lar nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve aynı zamanda bu hususta duyarlı olan halkımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde de ciddi manada bir mağduriyetin olduğunu sonucuna vardık." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 31.01.2021 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.