27 Mart 2018 Salı 16:28
Hüda Par Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan: "Neredeyse Her Hanede Bir İşsiz Var"

HÜDA PAR Ağrı 2. Olağan Kongresinde konuşan İl Başkanı Şaban Gökhan, kentte yaşanan işsizliğe dikkat çekti.

Neredeyse her hanede bir kişinin işsiz olduğunu söyleyen Şaban Gökhan, bu durumun Ağrı için çok büyük bir sorun olduğunu ve acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Halkın sesi olmaya çalıştık"

Halkla iç içe olduklarını ve halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyerek onların sesi olmaya gayret ettiklerini belirten Gökhan, “Her zaman ve platformda halkımızın yanında yer aldık. Halkın sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıma adına bir dizi çalışmalar yürüttük, rapor haline getirdik. İlgili ve yetkili mercilere götürdük. Halkın sesi olmaya çalıştık, halkla birlikte hareket ettik. Halkımızın sorun ve sıkıntılarını kamuoyuna taşırken, yetkili mercilere götürürken illaki sıkıntılar çektik. Önümüze engeller konuldu. Ama yılmadık, vazgeçmedik, vazgeçmeye de niyetimiz yok Allah'ın izni ile.” ifadelerini kullandı.

"Ağrı'da her hanede bir kişi işsiz"

“Kardeşler malumunuzdur ki bizler hem basınla hem kamuoyu ile paylaştığımız bazı raporlarımız oldu.” diyen Gökhan, Ağrı’ya gerekli hizmetin verilmediğini ve bir hizmet sorununun yaşandığını söyledi.

Gökhan, “Ağrı'da bu sorunun bir anlayış haline getirildiğini defalarca dile getirdik. Yetkili kapıları araladık, yetkililerle görüştük ama ne yazık ki halkımızın bu sorunlarına çözüm üretilmemiştir. Ağrı'nın bu sorunlarını raporlaştırdık. Bu rapora göre işsizlik hat safhadadır. İŞKUR'dan aldığımız verilere göre, nüfusu 120 bin olan Ağrı'nın merkezinde İŞKUR'a 65 bin müracaat gerçekleşmiş. Bunların 18 bini aktif bir şekilde sıra bekliyor. Bu demek oluyor ki nerdeyse her hanede bir kişi işsizdir. Bu durum küçük bir nüfusa sahip olan ilimiz için büyük bir sorundur. Bu durumu raporlaştırırken çözüm önerilerimizi de sunduk ama hâlâ bir ses çıkmadı.” dedi.

"İnsana hizmeti ibadet şuuru ile yapmasan hizmet gelmez"

Kentte sağlık sorununun da had safhada olduğunu söyleyen Gökhan, sözlerine şöyle devam eti:

“Bu memleketin çocuğu olan her insanın ailesinden biri Erzurum yolunda hastanelere giderken yolda vefat etmiştir. Bu sorunu yaşamayan hiçbir aile Ağrı ilinde kalmamıştır. 7 yıldır devam eden bir hastane vakası vardır Ağrı'da. Ama hâlâ çözülmedi. Yetkili merciler, Mart ayı dediler ama bunu da göz ardı ettiler. Bu çifte standardın ilimize yapılmasını hepimizin muhasebe etmesi lazım. Bunun bir sebebi vardı. Eğer sen, anlayışının merkezine insanı oturtmazsan, insana hizmeti ibadet şuuru ile yapmasan bu hizmet gelmez.”

"HÜDA PAR ibadet şuuru ile çalışan kadroların bir araya geldiği bir harekettir"

Kentte yol sorunundan belediyecilik sorununa kadar birçok sorunları olduğunu belirten Gökhan, “Bizler Allah'ın yaratmış olduğu en değerli varlık olarak hizmetin en iyisine layığız. Bu anlayış HÜDA PAR'dadır. HÜDA PAR insani bir harekettir ve evrensel değerleri merkezine alır. HÜDA PAR ibadet şuuru ile çalışan kadroların bir araya geldiği bir harekettir. İnşallah siyasete yeni bir ivme kazandıracak, itibar kazandıracaktır. HÜDA PAR sizin partinizdir, çünkü HÜDA PAR en çok size benziyor. Bağrınızdan çıkmış bir partidir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.