04 Haziran 2018 Pazartesi 16:27
HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı iftar yemeği ve aday tanıtım programı düzenledi

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği ve milletvekili adayları tanıtım programı gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine, HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, İstişare Kurulu Üyesi ZeynelabidinGülsever, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fırat Turan'ın sunumunu gerçekleştirdiği iftar yemeği programı, Burhan Aslanlı'nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, sırayla milletvekili adaylarını halka tanıttı.

Tanıtımın ardından bir konuşma yapan Doyar, seçimde uygulanan yüzde 10 barajı hususuna dikkat çekti.

"Barajı kaldıracağız"

Konuşmasında "Rabbim, yanlış söz söyletmesin, yanlış amel nasip etmesin" diyen Doyar, “Sizlerden adaylarımıza hem dua ve hem de destek bekliyoruz. Hep beraber kazanacağız inşallah. Baskın bir seçim dönemi yaşıyoruz, eşit olmayan şartlarda, eşit olmayan imkânlarla bir seçim rekabeti içerisindeyiz. Biliyorsunuz ki bir seçim barajı vardır. Bizim nazarımızda bu tamamıyla bir adaletsizliktir. Bütün partilerin kendilerini hakkıyla temsil edebilmelerinin önündeki büyük bir engeldir. Bu barajın kesinlikle kaldırılması gerekir. Elimize herhangi bir yetki geçerse, yapacağımız ilk işlerden biriside barajı kaldırmak olacaktır.” dedi.

"Meclisteki parti mensuplarının halka yalan söylemesine engel olmaya çalışacağız"

Meclisteki parti mensuplarının gerçekleştirdikleri tavırlara değinen Doyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğu ve Güneydoğu illerinde birlikte yaşayan insanlarız. Kavga etmek, birbirimizi kötülemek bize yakışmaz. Halkımızın siyasi partilere kötü bir bakışı olmamalıdır. Onların bizlerden beklentileri noktasında layık bir konumda olmalıyız dedik ama elimiz boş kaldı. Biz bu düşünceleri meclise taşıyacağız, belki en çok meclisin bu düşüncelere ihtiyacı var. Meclisteki partiler, halkımızın gözünün içine baka baka onları kandırmamalıdır, onlara engel olmaya çalışacağız. Bunu yapıcı bir üslup ve tavır ile yapacağız inşallah. Meclisinde, memleketimizin de bu anlayışa acilen ihtiyacı vardır.”

Program verilen iftar yemeğinin ardından son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.