27 Ekim 2018 Cumartesi 17:05
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağrı'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye ile İran sınırında yapımı devam eden sınır duvarları, sınır aydınlatma, kamera ve sensör çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme kapsamında Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına gelen Bakan Soylu, beraberindeki heyetle Ağrı-İran sınırına helikopterle harekete etti.

Sınırda yapımı devam eden sınır duvarını helikopterden inceleyen, çalışmalarla ilgili bilgi alan Soylu, sınırdaki Aybey Sınır Karakolu'nu ziyaret etti.

Karakolda kendisini karşılayan askerleri selamlayan Soylu, şeref defterinin imzalanmasının ardından beraberinde getirdiği Türk Bayrağı'nı karakol komutanına verdi.

Daha sonra sınırdaki karakol mevzisine geçen Soylu, yetkililerden Ağrı-Iğdır illerinin İran sınır hattında yapımı devam eden sınır duvarları, sınır aydınlatma çalışmaları, kamera ve sensör sistemlerinden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerini inceledi.

Terörle mücadele, insan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele önemli kazanımlar sağlayacak sistemlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Soylu, ardından karakoldaki askerlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Karakoldaki incelemenin ardından Iğdır'a hareket eden Soylu, Subaşı Karakolunu ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından sınır duvarının yapıldığı bölgeye giden Soylu, buradaki çalışmaları da yerinde inceledikten sonra Iğdır Geçici Gönderme Merkezine harekat etti.

Programa, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İller İdaresi Genel Müdürlüğünden yeni kararname ile Muş Valiliğine atanan İlker Gündüzöz, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.