03 Aralık 2018 Pazartesi 19:30
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KodlAğrı Projelerini İnceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplu açılış ve temel atma törenleri bunların yanısıra bir dizi incelemelerde bulunmak için Ağrı'ya geldi.

Programını gerçekleştirdikten sonra Ağrı Valiliği ve Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesince yürütülen KodlAğrı Projesini incelemek üzere Ağrı İmam Hatip Ortaokulu'na geçti.

Proje sahibi minik dehaları tek tek gezip ziyaret eden Süleyman Soylu çok memnun olduğunu dile getirdi.

İnceleme sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve proje sahibi öğrenciler arasında keyif dolu anlar yaşandı.

Bakan Soylu, projeleri gezip inceledikten sonra İmam Hatip Ortaokulu öğretmenler odasında proje koordinatörleri ve öğretmenler ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Bütün öğretmenlere ve proje koordinatörlerine, böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkürlerini sunan Süleyman Soylu, AK Parti Ağrı İl Binasına gitmek üzere okuldan ayrıldı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Proje Koordinatörleri, Süleyman Soylu'ya proje incelemesinde eşlik etti.

KodlAğrı Projesi ve Amacı Nedir?

KodlAğrı projesinin amacı; 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacına uygun olarak, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirebilmek adına, öğrencileri tüketen değil üreten bireyler olma yolunda teşvik etmek, öğrencilerin bilgisayar ve teknolojiye karşı farklı bir bakış açısı kazanmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında uzun vadede ülkenin kendi yazılımcılarını yetiştirmesi ve kendi teknolojisini üretmesi planlanmaktadır.

Proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Ağrı Valisi Süleyman ELBAN’ın himayelerinde Ağrı merkez ve bağlı 7 İlçede 4 okulda 40 bilgisayar ile başlamış olup yılsonu itibariyle bu sayı 200 bilişim sınıfı ve 1300 bilgisayara ulaşmıştı. Bilişim sınıfları öğrencilerin daha ileri düzeyde de eğitim alabilmeleri için arduino ve robotik setlerle zenginleştirilti. 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda kodlama ve robotik eğitim alan öğrenci sayımız 20.000’e ulaşmıştı.

Son Güncelleme: 03.12.2018 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.