28 Mayıs 2017 Pazar 13:28
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tendürek'te Mehmetçik ile sahur yaptı

Bakan Soylu Mehmetçik ile Tendürek'te sahur yaptı
İçişleri Bakanı Soylu, Tendürek Dağı'ndaki Çetenli Jandarma Karakolunda asker ve güvenlik korucuları ile sahur yaptı

AĞRI - Özel uçakla Ağrı'daki Ahmedi Hani Havalimanı'na gelen Bakan Soylu'yu, Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca ile diğer ilgililer karşıladı.

Buradan helikopterle Tendürek Dağı'ndaki Çetenli Karakolu'na geçen Soylu, kendisini karşılayan askerlerle teker teker tokalaştı.

Bakan Soylu, Tendürek Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Fetullah Aladağ'ın babası Mehmet Aladağ ve kardeşi Adem Aladağ'a başsağlığı dileyerek, "başımız sağ olsun, Allah cennete kavuştursun." dedi.

Daha sonra asker ve güvenlik korucuları ile sahurda bir araya gelen Soylu, birlikte karavana yedi.

Asker ve güvenlik korucuları ile sohbet eden Soylu, askeri yetkililerden Tendürek Dağı'ndaki terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonla ilgili bilgi aldı.

Sahura, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, AğrıValisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ve AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu:
 "Diyarbakır, Batman, Mardin dahil olmak üzere Güneydoğu'da turist patlaması var. Neden, terörizme biraz darbe vurduk ondan. Millet şehirlerde rahatladı, iş açıyorlar gençlerimiz işe giriyorlar. Bunun hep birlikte devamını sağlayacağımız bir anlayışı ortaya koyacağız"
- "Van Çatak'ta 10 terörist ilk önce bulundu, sonra da etkisiz hale getirildi. Şimdi arkadaşlarımız bir yerde daha operasyon peşindeler, inşallah bu sabaha kadar, oradan da bir sonuç almayı bekliyoruz" 
- "Bu PKK denilen illet örgütü, birilerinin elinde maşa olmuş ve ülkemizin gücünü azaltmaya çalışan, birilerine bizi teslim etmeye çalışan, çaresiz bırakmaya çalışan bu örgüte attığınız her yumruk birliğimizin kuvveti, daimliği için en önemli adımdır"

AĞRI - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır, Batman, Mardin dahil olmak üzere Güneydoğu'da turist patlaması var. Neden, terörizme biraz darbe vurduk ondan. Millet şehirlerde rahatladı, iş açıyorlar gençlerimiz işe giriyorlar. Bunun hep birlikte devamını sağlayacağımız bir anlayışı ortaya koyacağız" dedi.

 Bakan Soylu, Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı'ndaki Çetenli Jandarma Karakolu'nda asker ve güvenlik korucularıyla sahur yaptı.

Eylül ayından itibaren Tendürek'te 60'ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Soylu, şöyle konuştu: 

"En son yine geçen gün, kora kor denilebilecek, yani burada bize meydan okumaya çalışanlara karşı 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresinde Ay Yıldız'ın egemenliğinin ve hakimiyetinin nasıl olacağını gösterdiğiniz bir mücadele ortaya koydunuz. Bizde anı anına bulunduğumuz yerlerden takip ettik, Allah sizden razı olsun. Aramızdan çok kıymetli arkadaşlarımızı şahadetle öteki dünyaya uğurladık. Biz biliyoruz ki onlar şu anda bizimle beraberdir, sahur soframızın içinde bizimle birlikte bizim dinimiz, inancımız ve kitabımızın ince ayetinde belirttiği gibi 'siz onları ölü zannedersiniz ama onlar diridirler' işte onlar bizimle beraberdirler. Ailelerine buradan tekrar sabır niyaz ediyorum, başsağlığı diliyorum, memleketimize başsağlığı diliyorum.

Hem komutanlarımızın dirayeti ve basiretiyle hem bir taraftan teknik kabiliyetlerimizin ortaya koymuş olduğu, gerek hava, ATAK helikopterleri, insansız hava araçlarımız, arkadaşlarımızın üstün cesareti ve ferasetiyle burada onlara adım attırmadılar. Etrafını çevrelediler, kimini göğüs göğüse mücadeleyle, kimini de biraz önce söylediğim imkanlarla imha etiler."

Milletin güvenlik güçleri için dua ettiğini dile getiren Soylu, "Buraya gelirken hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem de Sayın Başbakanımızın selamlarını, muhabbetlerini, tebriklerini, geçmiş olsun dileklerini üzerimde önemli bir sorumluluk olarak getirdim. Aileleriniz bilin ki sadece sizin bildiğiniz ve onlardan türediğiniz aileler değildir. Aileniz 80 milyon bu milletin tamamıdır. Türkiye'nin birçok yerini geziyorum, vatandaşımız karşılaştığımızda, sohbet ettiğimizde her namazında dua ettiğini, her adımında dua ettiğini ve Cenab-ı Allah'ın kötülüklerden ve hainlerin ortaya koymuş olduğu bu hain saldırılardan evlatlarımızın her birini korumasını istediklerini dualarında ortaya koyduklarını söylüyorlar. Zaten böyle olmasa yedi düvele karşı bu mücadele bu kadar kuvvetli, cesaretli ve bu kadar da sonuca odaklı olabilmesi mümkün değildir." diye konuştu.

Tendürek Dağı'na daha önce de geldiğini anımsatan Soylu, askeri, polisi ve korucusuyla burada büyük bir dayanışma içinde terörle mücadele edildiğini söyledi.

- "Tendürek Türkiye'deki en zor arazidir"

Kış ayında terör örgütü PKK'ya büyük zayiat verildiğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu kış onlara büyük zayiat verdik. Şimdi hemen kış üstlenmesi bitince zannettiler ki 'eski yerlerimizi tekrar alır tekrar istediğimiz hakimiyeti kurarız'. Bunun olmadığını görünce telaş içindeler. Bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız. O telaş onlara yeni bir cinnet hali getirebilir. Onun için yapmamız gereken bir birliktelik içinde, o telaşları içinde onları yok etmeye yönelik hem sakinlikle, hem basiretle hem cesaretle, akıl dolu bir anlayışla birlikte... Ama sizden en önemli isteğim büyük bir dikkatle, komutanlarınız ne diyorsa ona harfiyen riayet etmek bizim en önemli dikkat unsurumuzdur. Çünkü buralardaki en önemli mesele tecrübedir. On yıllardır bu Tendürek Türkiye'deki en zor arazidir. Yaşar paşamızın kendisi de burada bulunmuş, bazen 10 metre, 15 metre önünü ve arkanı göremediğin, bir bölük olarak gitsen bile kendini yalnız başına hissettiğin bir araziden bahsediyoruz. Ortaya koyduğunuz bu cesaretin sahibi Allah'tı, buna inanıyoruz."

Soylu operasyonların sadece Tendürek'te değil, bir çok bölgede devam ettiğini anlattı.

Van'da 10 terörist etkisiz hale getirildi

Van'daki operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan Bakan Soylu, şunları kaydetti: 

"Bu akşam, öğlenden beri takip ettiğimiz Van Çatak'ta 10 terörist ilk önce bulundu, sonra da etkisiz hale getirildi. Şimdi arkadaşlarımız bir yerde daha operasyon peşindeler, inşallah bu sabaha kadar, oradan da bir sonuç almayı bekliyoruz. Biz büyük bir milletiz, her bir unsurumuzla büyük bir milletiz ve bu kardeşliğimize halel getirmeye çalışıyorlar. Bizim mücadelemiz birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin tesisi bu toprakların hürriyetidir. Bu kadar açık ve nettir. Bunu hep beraber sağlamak için büyük bir gayret ortaya koyacağız.

Biraz önce geçen gün şehit olan ve Samsun'da defnedilen bir özel harekat polisimizin babasıyla ve arkadaşlarıyla, söyledikleri tek bir şey var, Akif Çağatay Kılıç bakanımız evlerindeydi, beraber konuştuk. Yani bu bize büyük bir sorumluluk. O özel harekat polisi arkadaşlarımız tim olarak ordalar, arkadaşlarının babasına taziyeye gelmişler. Telefondan söyledikleri bir tek şey var, 'siz geri adım atmayın, biz ölmeye hazırız'. Şimdi bu büyük bir imandır ve büyük bir inanmışlıktır, aynı zamanda da bize büyük bir sorumluluktur. Bizim hesabımız sadece bu dünya değildir. Bizim hesabımız öteki dünyadır, esas dünya da orasıdır zaten. Burada biz bir imtihan içindeyiz ve bu imtihanın kimisi ticaretinde, kimisi devlet yönetiminde, kimisi işinde, kimisi şu kutsal görevlerde, kimisi bizim gibi milletin emanet ettiği yerlerde, kimisi bir tekstil tezgahının başında, kimisi de başka bir görevde yapıyor."

Teröristlerin tamamen temizlenmesi için yurt içi ve yurt dışında operasyonların süreceğini dile getiren Soylu, "Bu içerdeki temizliği tamamladığımız andan itibaren sınırın ötesinde, orada yuvalandıkları yerleri de bu sefer sadece hava taarruzlarıyla değil, girerek ordan da temizleyeceğiz. Bu PKK denilen illet örgütü, birilerinin elinde maşa olmuş ve ülkemizin gücünü azaltmaya çalışan, birilerine bizi teslim etmeye çalışan, çaresiz bırakmaya çalışan bu örgüte attığınız her yumruk birliğimizin kuvveti, daimliği için en önemli adımdır. Allah yardımcınız olacak, sonuna kadar sizinle beraberiz" ifadelerini kullandı.

Bu toprakların hayvancılık ve tarım açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Soylu, "Diyarbakır, Batman, Mardin dahil olmak üzere Güneydoğu'da turist patlaması var. Neden, terörizme biraz darbe vurduk ondan. Millet şehirlerde rahatladı, iş açıyorlar gençlerimiz işe giriyorlar. Bunun hep birlikte devamını sağlayacağımız bir anlayışı ortaya koyacağız. İran sınırında, hem Iğdır hem Ağrı hattında duvarı da gerçekleştiriyoruz ve ondan sonra teröristlerin sızmalarını bir kademe daha engellemiş olacağız. İşimiz biraz daha rahat olacak. İnşallah bütün bunlarla birlikte adımlarımızı en güzel bir şekilde atarak ülkemizi huzura, sükuna ve esenliğe hep beraber kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

icisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-001.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-002.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-003.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-004.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-005.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-006.jpgicisleri-bakani-suleyman-soylu-tendurekte-mehmetcik-ile-sahur-yapti-007.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.