14 Ekim 2020 Çarşamba 01:08
İçişleri Bakanlığı: "Ağrı kırsalında 6 terörist etkisiz hale getirildi"

Ağrı'da 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

İçişleri Bakanlığı resmi Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, Yıldırım-3 operasyonu kapsamında Ağrı kırsalında 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada "Işıklarımız yanmaya devam ederken" mesajıyla yapılan paylaşımda, "Ağrı Doğubayazıt kırsalında, Yıldırım 3 operasyonu kapsamında; İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince başlatılan ve hala devam etmekte olan Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi" ifadeleride yer aldı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı’nın kanları yerde kalmadı

Ağrı Valiliğinden Yapılan Basın Açıklamasında;

Yıldırım-3 Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu Operasyonu kapsamında, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Muş İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının, 03-13 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiği hava destekli operasyonlarda, Ağrı Doğubayazıt ilçesi, Ağrı Dağı kırsalında (6) terörist etkisiz hale getirilmiştir.

İcra edilen operasyonlarda Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı’nın kanları yerde kalmamıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 2 adet MG3 makineli tüfek,1 adet G1 piyade tüfeği,1adet G3 piyade tüfeği, 1adet av tüfeği,1 adet kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1adet M1 piyade tüfeği ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Muş İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının06 -13 Ekim 2020 tarihleri arasında yürüttüğü müşterek istihbari çalışmalar neticesinde, Ağrı Dağı kırsal alanında faaliyet gösteren (1) terörist ve teröriste yardım ve yataklık eden (3) işbirlikçi, Ağrı Diyadin ilçesi,Yeniçadır köyü kırsalında yakalanmıştır.

Yaklanan(3) şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış olup, (1) teröristin sorgusu halen sürmektedir.

Bölgede operasyonlara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Son Güncelleme: 14.10.2020 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kont 2020-10-14 10:59:24

bereketlı bir gün