26 Aralık 2020 Cumartesi 20:31
İHH Ağrı'da 428 İhtiyaç Sahibi Çocuğa Yardımda Bulundu

İHH Ağrı'da 428 İhtiyaç Sahibi Çocuğa Yardımda Bulundu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 228 çocuğa kışlık kıyafet yardımında bulunan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, dün de Ağrı merkezde 200 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Yapılan çalışma hakkında açıklama yapan Ağrı İHH Başkanı Kerem Engin, "Ağrı İHH olarak il genelinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimize düzenli ve dönemsel yardımlar yapmaya devam ediyoruz.

Bu yıl özellikle pandeminin de etkisiyle insanların ihtiyaçlarının daha fazla hissedilir derecede arttığını gördük. Bu yüzden Ağrı İHH yönetimi olarak bu yıl yapmayı düşündüğümüz kış yardımı kampanyamıza "Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır" ismini verme kararı aldık.

Amacımız hem bu zorlu salgın sürecinde hem de kışın dezavantajlı etkisi karşısında topyekûn bir kardeşlik seferberliği yapmaktır. Zira ancak sıkıntılarımızı paylaşma ve dayanışma sonucu hafifletebiliriz.

Hamdolsun bu konuda İnegöl İHH İnsani Yardım derneğimizin çok anlamlı ve değerli bir katkısı oldu bizlere.

İnegöl'den Ağrıya bir kardeşlik köprüsü kurdular. Yaptığımız istişareler sonucu İnegöl İHH, 600 çocuğumuzu kardeşlikleri ile ısıtma kararı aldılar.

Biz de yaptığımız çağrılar sonucu il içinde ve dışında esnaflarımız ve hayırseverlerin desteğiyle 150'den fazla çocuğumuza kışlık kıyafet sözü aldık." ifadelerini kullandı.

Taşlıçay ve Diyadin ilçelerindeki çocuklar için de gönüllüler tarafından kışlık kıyafetlerin hazırlanıp paketlendiğini belirten Engin, "İnşallah önümüzdeki hafta Patnos ve Eleşkirt ilçelerimizde giyim çalışmamız olacak.

Ay sonuna kadar il genelinde 750'den fazla çocuğumuzu, kardeşliğimizle sevindirmeyi hedefliyoruz. Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Bu zorlu kış aylarında etraflarında bulunan ihtiyaç sahibi insanlara yönelik çok daha fazla hassasiyet içinde olmalarını talep ediyoruz. Bizler kendisi de yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz.

Yetimler bizlere peygamberin emanetidirler. Onlara sahip çıkmak, en güzel şekilde geliştirmek, sorunları çözebilmek hem insani hem de İslami görevimizdir. O yüzden bizler İHH olarak "Yetim Gülerse Dünya Güler" diyoruz.

Dolayısıyla her birimiz imkanları dahilinde ihtiyaç sahibi insanlara mutlaka destek olmalı ve sahip çıkmalıyız.

Bu noktada soğukların başladığı bu günlerde İnegöl İHH İnsani Yardım Derneğimizin ve bizlere ulaşan hayırseverlerin yaptığı bu kıymetli destekler çok makbul oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.