11 Ekim 2013 Cuma 11:55
IHYAD'ın Düzenledigi Konferansa Büyük ilgi

İnsani hareket Yardımlaşma ve dayanışma derneğinin  (İHYAD) düzenlemiş olduğu ”Sen Allah’ın Özel Misafirisin” adlı  konferans 21 Aralık cuma günü saat 18.30 da  halk eğitim merkezinde gerçekleşti.

Program da İHYAD’ın açılış konuşmasını yapan İHYAD Başkan yardımcısı Güven Tatlı dernek hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra kürsüye gelen  Fevzi Paşa Camii Hatibi Hasan Kılıç konuklara okuduğu surelerle kısa bir kur’an-ı kerim ziyafeti verdi. Ardından kürsüye çıkan İnsani Hareket Derneği Başkanı Mehmet Aslan, Ağrı da yoksulluk sınırın üst seviyelerde olduğunu ve hayır kuruluşlarının sorumluluklarını dile getirerek teşekkür konuşması yaptı.

Ağrı da 2 yıl önce kurulmuş olan ve kurulduğu günden itibaren halkın gönlünü kazanan dernek düzenlediği konferansla katılımcılara, ‘İHYAD bu güne kadar neler yaptı’ başlığıyla bir sinevizyon gösterisi sundu. Slayt gösterisinde ki bir çok kare katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ağrı’daki  hava şartlarından dolayı konferansa yetişemeyen Araştırmacı Yazar  Feyzullah Birışık, daha sonra dernek binasında düzenlediği konferansta bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı iki sunum yaptı. Allah’ın insana verdiği değeri farklı bir yorumla sunan yazar  Birışık, İnsanların İslam dinine girmesi ile Allah’ın ona sunduğu nimetleri anlatırken, Müslümanların İslam’ın reklâmını iyi yapamadığını dile getirdi. Yazar İnsanların; İslam’a girdiği andan itibaren üzülmeyeceklerinin garantisini veren Allah’ın, Kur’an ve Sünnette kişisel haklarını nasıl koruduğunu farklı üsluplarla örneklendirdi. Yazar Feyzullah Birışık konferansa katılan misafirlerden büyük beğeni topladı.

Yazar konuşmasının sonunda  İnsani Hareket Derneğinin faaliyetlerine dikkat çekerek derneği tebrik etti. Yazar önümüzdeki günlerde İHYAD’ın düzenleyeceği yeni programlarla yeniden bir araya gelme temennisi ile Ağrı’dan ayrıldı.

Düzenlenen konferansa Ağrı Gazeteciler cemiyeti başkanı Alaattin Aslan, Etiğim Bir-Sen Ağrı şube başkanı Süleyman Gümüşer, Genç Anadolu Gazetesi Sahibi Ahmet Genç, AA Ağrı Temsilcisi Metin Göktekin  ve çeşitli basın kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda Eğitimci ve vatandaş katıldı.




Son Güncelleme: 15.02.2018 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.