15 Ocak 2021 Cuma 00:10
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Varol’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

2021 Yılı Birinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İlimizde 2020 yılında yapılan yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirilerek, sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması ve 2021 yılında hayata geçirilecek projelerin ele alındığı 2021 Yılı Birinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Varol’un yanı sıra Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri ile basın mensupları katıldı.

2020 yılında ilimizde yürütülen kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapılıp 2021 yılında hayata geçirilmesi planlanan projelerin ele alınarak kurumlar arası koordinasyon sağlanmasının amaçlandığı toplantıda, 2020 yılında ilimizde 276 proje uygulandığını belirten Vali Varol, ocak ayı itibariyle bu projelerden 128 adedinin bitirildiğini, 109 adedinde çalışmaların devam ettiğini, 29 adedinin ihale aşamasında olduğunu ve 10 adedine ise henüz başlamadığını ifade ederek, projelerin toplam tutarının 4 milyar 57 milyon 506 bin TL olduğunu, 2020 yılında tahsis edilen ödenek toplamının ise 794 milyon 54 bin TL olduğunu ve yıllara sair güncel olarak toplam 1 milyar 449 milyon 101 bin TL harcanarak %36’lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını aktardı.

Vali Varol’un değerlendirmelerinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri yaptıkları yatırım çalışmalarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirerek bilgiler aktardı. Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 15.01.2021 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.