20 Ocak 2017 Cuma 14:41
İl Müdürlüğümüz Elektronik Yazışmaya Geçti

Bu kapsamda, Bakanlığımızca da ülke genelinde uygulamaya konulacak olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile ilgili alt yapı çalışmalarımız ile İl ve İlçe Müdürlüklerimizde, kullanıcılara yönelik uygulamalı eğitimlerle süreç tamamlandı.

Gerekli teknik donanımlar ve alt yapı tamamlanarak,  İl ve İlçe Müdürlüğümüz Yöneticileri ve Personeline, Kurumumuz Bilgi İşlem Personelleri tarafından uygulamalı eğitimler verildi.

Elektronik imza hakkında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN; Elektronik imza sisteminin kullanılmasıyla birlikte; Yazışmalar elektronik ortamda hazırlanarak yine elektronik imza ile imzalanacak. Bakanlık içerisindeki yazışmalar imzalamaya müteakip anında ilgili birime ulaşmış olacaktır. Bakanlık harici diğer kurumlara ise alt yapısı PTT tarafından sağlanan ve ilgili kuruma ait Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabına düşecek. Sistemde aynı zamanda standart arşivleme de sağlanarak, devlete ait bütün hizmetler bütünleşik bir halde sunulacaktır.
Elektronik yazışma ile kurumlar arası yazışmalarda gecikmeler ortadan kalkacak, bürokrasi hızlanacak, vatandaşa sunulan hizmet kalitesi artacak, kâğıt israfı önlenecek, kamu maliyeti azalacak, güvenli elektronik belge iletimi gerçekleşecektir” dedi.

Elektronik yazışma sistemi İl Müdürlüğümüzde 01.01.2017 tarihi itibari ile tamamen kullanılmaya başlanmıştır. 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.