07 Mayıs 2020 Perşembe 12:29
İran tarafında kalan TIR'lar Gürbulak'tan yurda dönüş yapamaya başladı

İran tarafında kalan TIR'lar yurda dönüş yapamaya başladı

Coronavirus sürecinde Türkiye'den çıkış yaparak özellikle Orta Asya'ya yük taşıyan TIR şoförlerinin sınırda süren bir aylık çileleri nihayet sona eriyor.

Dün Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, "Coronavirus sürecindeki tedbirler kapsamında geçici olarak girişlere kapatılan Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen TIR şoförlerimizin mağduriyetini gideriyoruz. Bu sabah itibarıyla bekleyen 280 TIR'ın gerekli karantina ve sağlık tedbirleri alınarak ülkemize giriş işlemleri başladı." ifadeleri, sınırda bekleyen TIR şoförleri ve onları bekleyen aileleri için adeta bir müjde oldu.

Coronavirus sürecinde Sarp ve Aktaş sınır kapılarından geçiş yaparak, İran üzerinden çoğunluğu Azerbaycan ve Türkmenistan olmak üzere Orta Asya'ya yük taşıyan TIR'lar, dönüş yolculuğunda birçok ülkenin tedbirlerine takılmış, yaklaşık bir aydır da Gürbulak Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmak için sınırın İran tarafında bekletilen 280 TIR'ın ülkeye girişi için işlemler başladı.

Yurda giriş yapan TIR şoförlerinin, ikametgahlarında kendilerini 14 gün boyunca karantinaya alacakları ve sağlık görevlilerince sürekli kontrol edilecekleri öğrenildi.

İran tarafında bekletilen 280 TIR'ın, gerekli önlemler ve dezenfekte işlemlerinin ardından ülkeye alınmasına başlandı. Her gün 60 TIR'ın alınacağı sınır kapısında şoförler, Ramazan ayının geri kalanını ve bayramı evlerinde karşılayacak olmanın sevincini yaşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.