19 Ekim 2017 Perşembe 13:32
İşadamı İbrahim Çeçen ve Rektör Abdulhalik Karabulut Öğrencilerle Buluştu

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim ÇEÇEN, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile birlikte düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen öğrenci buluşmasına Rektör Prof. Dr. AbdulhalikKARABULUT,iş adamı İbrahim ÇEÇEN ile eşi Nezehat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Aslı ÇEÇEN, IC Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral DİNÇER, basın mensupları ve öğrenciler katıldılar.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT programda yaptığı konuşmada, Üniversitemizin 2007 yılından beri ismini onurla taşıdığı Ağrı’nın bağrından çıkmış hayırsever iş adamımız, hemşerimiz, muhterem büyüğümüz Sayın İbrahim ÇEÇEN Beyefendi ve Ailelerini burada ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. KARABULUT konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “bir insan için en önemli mutluluk, yetiştirdi insanların, öğrencilerin bir yerlere geldiğini,topluma faydalı birer insan olduğu görmektir. İbrahim Bey’de aynı vizyonla eğitime verdiği katkıyla, Türkiye’nin birçok yerinden ve özellikle Ağrı’daki gençleri desteklemiş, ülke yararına hizmetler sunmalarına vesile olmuştur. Bu yönüyle de takdire şayan bir davranış sergilemiştir.”

Eğitime yapılan katkı ölümsüzdür diyen Prof. Dr. KARABULUT;“üniversite olarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizi, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerimizi sürdürürken Sayın İbrahim ÇEÇEN Beyin her zaman IC Vakfı aracılığıyla destek olmuş, bizzat ilgilenmiş ve Üniversiteyi kendi şirketlerinden, işlerinden önde tutmuştur. Bizlerde buna birçok kez şahitlik etmişizdir. ” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT; “Türkiye’de devletve vakıf üniversiteleri bulunmaktadır Fakatbizim bir ayrıcalığımız var. Biz vakıf destekli bir devlet üniversitesiyiz. IC Vakıfının desteğini her zaman yanımızda görüyoruz. Üniversitemizin bundan sonraki gelişimde de belli bir plan çerçevesinde üniversitemizi ve şehrimizi kalkındırmak ve daha güzel yerlere getirmek için çalışacağız. Bun İnanıyorum. Göreve başlamalarıyla birlikte “bilimin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite” sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Prof. Dr. KARABULUT; çünkü bilim eğer sevgiyle yoğrulmamışsa, siz bir işi yaparken sevmemişseniz, insanları sevdirmemişseniz oradan başarı gelmesi beklenemez” dedi.

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN öğrenci buluşmasında yaptığı konuşmada; “burada sizlerle bir araya gelip sizlerin parlayan gözlerinizi ve bu tabloyu gördükten sonra hayatımda ne kadar doğru bir iş yaptığımı bir kez daha anladım. 50 yıla yaklaşan iş hayatımda Türkiye’de ve dünyada ses getiren çok önemli eserler yaptım, halkların hizmetine sundum. Ama en büyük eserimin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin olduğuna inanıyorum” dedi.

ÇEÇEN; “ benim çocukluğum, gençliğim bu topraklarda geçti. Benim zamanımda Ağrı’da iki tane ilkokul, bir tane lise ve bir tane de meslek yüksekokulu vardı. Ağrı’nın nüfusu 15 binler civarındaydı. Bu nesil bizlerden çok daha şanslı ve avantajlıdır. Bu yüzden hayallerinizi ne kadar büyütürseniz büyütün gerçekleşme ihtimali muhtemeldir. O denemde kötü şartlardan, o yoksul şartlardan çıkıp bugün Türkiye’nin sayılı bir iş adamı olabilmişsem, büyük bir grubun sahibi olmuşsam, on binlerce insan çalıştırabilir konuma gelmişsem, bu başarıyı ben yakalayabilmişsem, sizlerin de bu tür başarılara ulaşabilirsiniz. Aksini düşünemiyorum. Hangi mesleği seçerseniz seçin, ister öğretmenliği, ister eczacı, kimyager, bir defa seçtiğiniz mesleğinizi sevin. Her mesleğin en iyisi olmak mümkündür, bu insanı başarıya götürür.”

Üniversite öğrencilerine seslenen ÇEÇEN, öğrencilere kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine önem vermelerini ve kendilerine çizdikleri yolda karşılaşabilecekleri her zorluğa rağmen asla durmamaları gerektiğini öğütledi.ÇEÇEN konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “çevrenizle, arkadaşlarınızla ve ailenizle olan ilişkilerinizde sözünüzle, şahsınızla kişiliğinizle güven verecek şekilde hareket edin. Mutlaka insanların güvenini kazanın. Bunu yaparken de kendinize güvenin. Güven vermenin temel şartlarından biri de dürüst olmaktır. Başarıya giden yolda insanların bazı temel vaz geçilmez prensiplerinin olması gerekir. Bunların başında güven, adalet ve dürüstlük ve gelir. Dürüstlük size olan güveni artırır. Başarılı olmak için gereken en önemli hususlardan birisi de mutlu bir evliliktir. Bir insan eğer mutsuzsa, başarılı olma şansı azalır.”

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim ÇEÇEN ve Rektör Prof. Dr. AbdulhalikKARABULUT’un öğrencilerle buluşma programı daha sonra ÇEÇEN ve Prof. Dr. KARABULUT’a öğrenciler tarafından sorulan sorularla devam etti. Program soru-cevap bölümünün ardından Rektörümüz Prof. Dr. AbdulhalikKARABULUT’unIC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim ÇEÇEN’e günü anısına hediye ve plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.