22 Temmuz 2020 Çarşamba 10:39
İŞKUR Desteğiyle Ağrılı Engelli Vatandaş Kendi İşinin Patronu Oldu

“İŞKUR’ la engelleri birlikte aşıyoruz “

Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje” kapsamında Kendi İşini Kurmak isteyen Engelli vatandaşlarımızdan Tekin Polat’ın hayali gerçek oldu.

Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze kayıtlı olan Tekin POLAT kurumumuza Engelli Hibe Desteği için başvuruda bulunmuş, hazırlamış olduğu proje kapsamında 37.720 TL hibe alarak Ağrı Eleşkirt İlçesinde kuruyemiş dükkanı açarak kendi işini kurdu. Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Sayın Gıyas Güven’in katılımıyla 21.07.2020 tarihinde kuruyemiş dükkanının açılışı töreni gerçekleştirildi.

Tekin POLAT ; çocuğunun kas hastalığı rahatsızlığı nedeniyle tedavi için İstanbul’a gittiğinde tanıştığı çiftlik sahibinin Engelli Hibe Desteği kapsamında kendi işini kurduğunu öğrenince Ağrı’ya dönüşte İŞKUR İl Müdürlüğümüze gelerek “ kendi işini kurmak istediğini belirtmiş” kurumumuza Engelli kaydını yaptırmış ve süreçle ilgili bütün detayları kurum personelimizden öğrenmiştir. Danışmanlık hizmetlerimizden yararlanan Tekin POLAT sürecin takipçisi olmuş Girişimcilik sertifikasını almış ardından Engelli Hibe Desteği Projesine istinaden hazırladığı ve hayalini kurduğu kuruyemişçi dükkanının projesini kurumumuza sunmuştur.Yapılan değerlendirmeler sonucunda engelli vatandaşımız Tekin Polat’ın projesi olumlu sonuçlanmıştır. Tekin Polat almış olduğu hibe desteğiyle kendi işinin patronu olmuştur.

Tekin Polat kendi işini kurmasının mutluluğunu şu sözleriyle paylaştı.Burası benim ekmek kapım diyerek girişe ekmek sandığı, yanıbaşınada ağzımızın tadı bozulmasın niyetiyle ilk misafirlerim için ikramlık çikolatalar bıraktım.

Hayallerimin ilk günü hazırlığı bu şekildeydi ve bunu gerçekleştirme şansını elde etmiş oldum.Kendi halinde yerine, kendine özgü olmayı düstur edindim ve tüm engelleri aştığım bu mütevazı kuruyemiş dükkanını açtım.

Anadolu insanının, Anadolu'nun cömertliğini sergilediği,umuduma umut katan “KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER İÇİN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ HİBE PROJESİ” kimsenin adını sanını bilmediği Eleşkirt’li bir adama iş kapısı ,aş kapısı oldu. Ağrı Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğüne hayallerimi gerçekleştirmemde yardımcı olduğu için sonsuz teşekkür ederim dedi.

Son Güncelleme: 22.07.2020 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-07-23 02:02:40

yalancının ALLAH belasını versin reklam yapmayın torpilli olmazsa akp li referans olmazsa bu hibe verilmez biz parasız kurs almak isitiyoruz müracat ediyoruz kontenjan dolu diyor kabul etmiyorsunuz şimdi gelmiş SHOW yapıyorsunuz size müslüman diyenin imanindan şüphe ederim