20 Mart 2014 Perşembe 17:08
İstanbul Sultangazi'de Ahmed-i Adına Park Yapıldı

İstanbul Sultangazi de Ehmedê Xanî adını taşıyacak parkın açılışı, istanbul Sultangazi ismetpaşa mahlesinde Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Ehmedê Xanî Doğubayazıt’lılar Derneği Başkanı Yunus Bekret, Doğubayazıt gençlik Meclisi Başkan Mehmet Ülgen, Doğubeyazıt Kültür Derneği Başkanı ve yöneticileri, Doğubayazıt İncesu Derneği Başkanı ve yöneticileri Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı ve yöneticileri ve İstanbul da bulunan Doğubayazıt’lıların katılımıyla yapılan görkemli bir tören ile  hizmete açıldı.

 

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanına sesleniş!

Aristo ve Farabiden sonra üçüncü öğretmen olan,din konusunda dinin önde geleni,ulama;Eğitim alanın eğitimci tam bir pedegog olan;ekonomik alanda ekonomist,edebiyatçı şair ve sosyal bilimci;gökbilimcisi olan ilim adamı,ünlü Kürt Filozof Ehemdê Xanî adına oluşturulan parktan dolayı teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz.

 

Ancak ve ancak parka isim verilirken bu ünlü Kürt filozofunun anasından doğma olan Ehmedê Xanî isminin yerine Ahmed-i Hani ismi kullanılması bu ilim adamının görüş ve felsefesine gönül veren binlercesinin vicdanını rahatsız etmiştir.

 

Bakınız Ahmed-i Hani dediğiniz zaman ne anlam çıkıyor...Ahmed hani Ahmed nerede kürtçe( Kâ Ahmed) anlamı çıkmaktadır.George W.Bush,obama Palaton'un ismi nasıl değişmiyorsa ,Ünlü Filozofunda ismi EHMEDÊ XANÎ'dir.Asla bu isim değişermez!

 

Sayın Başkan lütfen ama lütfen tez elden o koyduğunuz ismi kaldırarak filozofun aslı ismini kullanarak onun makberde rahat uyumasını sağlayanız.

Saygılarımızla.

Cevdet BAYCAN

 

Halkın sesi haber






Son Güncelleme: 20.03.2014 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.