10 Nisan 2014 Perşembe 21:59
İŞTE CEVAP

Bu süre içerisinde görev yapılır. 5 yıllık sürenin dolmasından sonra görev süreside otomatikman sona erer. Yeni seçimden sonra yeni kişiler görevlerine başlar.

 

Peki Ağrı örneğinde yaşandığı gibi görev süresi dolan Belediye Başkanı'nın yerine, yeni seçimler oluncaya kadar  kim vekalet eder.

 

Belediye Kanununa göre İşte o sorunun cevabı.

 

Belediye Kanununun 46. maddesinde bu görevlendirmenin kim tarafından yapılacağı net bir ifade ile belirtilmiş durumda. Buna göre Ağrı gibi illerde ve Büyükşehirlerde bu görevlendirme İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. denilmektedir.

 

 

 

 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLMESİ

 

    Madde 46 - Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.
 
Peki Ağrı'da bu göreve kim getirilecek. İsmi en çok geçen iki isimi Ağrı Vali Yardımcıları Ercan Ateş ve Mahmuthan Arslan. Bu iki isimde bu görevi layıkı ile yapabilecek isim olarak ön plana çıkıyor. Ercan Ateş ve Mahmuthan Arslan'ın Ağrı'yı iyi tanımalarıda bu ik ismi ön plana çıkarıyor.
Ancak Mahmuthan Arslan'ın, Ağrı Valiliğinin son görev dağılımında koordinatör Vali Yardımcısı olarak görevlendirilecek olması sebebi ile Belediye Başkanlığına daha yakın bir isim olarak göze çarpıyor. İçişleri bakanlığının bu görev için görevlendirmesini Pazartesi gününe kadar yapması bekleniyor.  Görev süresi yeni başkanının mazbatasını alacağı güne kadar devam edecek.
 

Son Güncelleme: 10.04.2014 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.