07 Mart 2018 Çarşamba 14:16
Kadın STK Temsilcilerinden Rektör Karabulut'a Ziyaret

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin ev sahipliğinde Kadın Sorunlarını Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ağrı’daki 15 Sivil Toplum Kuruluşunun işbirliğiyle çocuk istismarını önlemeye yönelik “Bizim Çocuklarımız” konulu Ağrı Kadın Çalıştayı düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde gerçekleşen çalıştayda, son dönemlerde basına yansıyan ve toplum vicdanını derinden yaralayan çocuk istismarı vakaları ülkemizin sosyal, psikolojik ve aile yapısı çerçevesinde ele alınarak değerlendirildi.

Öncelikle sorunun tespiti ve bu sorunu ortaya çıkaran nedenlerin sıralanması, sonrasında çocuk istismarı sorununun nasıl çözülebileceği konuları üzerinde duruldu.

Çalıştayın sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “çocuk istismarı sorunu gittikçe yaygınlaşmakta ve toplumumuzun vicdanını yaralamaktadır. Toplumu derinden yaralayan bu olaylar karşısında söyleyecek sözümüzün olduğunu bildirmek ve çözüm yolları üzerinde tartışmak üzere Ağrı Kadınlarının temsilcileri olarak “Bizim Çocuklarımız” konulu bir çalıştay düzenledik. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde yapılan bu çalıştayın sonucunda kadına şiddeti ve çocuk istismarını şiddetli bir şekilde kınayarak, bundan sonra hükümetimizin bu konuda alacağı tedbirleri ve uygulamaya koyacağı caydırıcı cezaları desteklediğimizi, bu konunun takipçileri olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Üç gün devam eden çalıştaya katılan Kadın STK’ların temsilcileri Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’u ziyaret etti. Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini Senato Toplantı Salonunda kabul eden Rektör Prof. Dr. KARABULUT, vicdanları yaralayan ve toplumu derinden etkileyen böyle bir konuda yapılan çalıştayı çok değerli bulduğunu belirterek, üniversitemizin bu ve benzeri toplum vicdanını derinden etkileyen olaylara karşı yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğini dile getirdi. Prof. Dr. KARABULUT, sorunun çözümü noktasında üniversitemiz ile ilimizde faaliyet gösteren Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile yapılan işbirliğinin bundan sonraki süreç içinde hayati önemde olduğunu vurgulayarak, yapılacak çalışmaların sonuca ulaşacak bir yöntemi takip etmesi gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.