27 Kasım 2016 Pazar 20:10
Kadına Şiddete Karşı Basın Açıklaması!

Parti binasında düzenlenen toplantıda açıklama yapan AK Parti Ağrı Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan, hak ve adalet gibi değerlerin toplum tarafından güvence altına alındığında kadınlar olarak şiddete karşı amaçlarına ulaşmış olacaklarını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade eden İnan, "Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur." dedi.

İnan, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumlulukların düştüğünü belirterek, "Şiddet bağlamında başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev kadınların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak olmalıdır." diye konuştu.

 

kadina-siddete-karsi-basin-aciklamasi!.jpgkadina-siddete-karsi-basin-aciklamasi!-001.jpgkadina-siddete-karsi-basin-aciklamasi!-002.jpgkadina-siddete-karsi-basin-aciklamasi!-003.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.