17 Nisan 2019 Çarşamba 19:32
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Ağrı Barosunu Ziyaret Etti

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoçtan Baromuza Ziyaret

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ ,Ağrı İbrahim ÇEÇEN Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalik KARABULUT ile birlikte Ağrı Barosunu ziyaret ettiler.Ziyarette Baro Başkanı Av.Mehmet Salih AYDIN'a Obdusmanlık Kurumuna ilişkin kitap hediye edilmesinin akabinde ,Baro toplantı salonunda Ağrı Barosu Avukatları ile söyleyişiye geçildi.

Baro Başkanı Av.Mehmet Salih AYDIN selamlama konuşmasında Ağrı Barosunun tarihçesi ,mevcut durumu ,Avukatlık mesleğinin sorun ve sıkıntıları ile Avukatlıkta Devlet Yeterlilik sınavının getirilmesi ve çözüm önerilerinde bulundu.                   

Rektör Prof.Dr.Abdulhalik KARABULUT ise selamlama konuşmasında hukuk savunucularının mesleklerinin önemi ,adaletin tesisi noktasındaki katkılarının önemi ve cübbe giyen 3 meslek grubunun önemine değindi.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ konuşmasında Trabzon ve Ankarada uzun yıllar Avukatlık mesleğini icra eden bir meslektaş olarak Ağrı Barosu avukatlarına mesleki tecrübelerini ve önerilerini dile getirirken,meslek yıllarındaki hatıraları ile avukatlarla sıcak bir sohbet gerekçeleştirdi.

Ağrı Barosu Avukatlarına İdari davalardan önce KDK  na başvuruda bulunması tavsiyesinde bulundu.İdari davalarda tanık dinletme imkanının olmaması nedeniyle kuruma yapılacak başvurularda tanık dinletme ve keşif olasılığını da vurguladı.KDK kararlarının tavsiye niteliğinde olduğu vurgulansa da tavsiye edilen kararların uygulanma oranının yüzde yetmiş civarlarında olduğu da vurgulandı.

Sohbet havasında geçen söyleyişi çekilen toplu fotoğraflar ile sonlandırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.