05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu Avrupa'da

Öğretmenlerin kişisel gelişimlerini ve mesleki yeterliliklerini geliştirme fırsatı bulduğu bu projelerden ilki “Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında (KA101) sunmuş olduğunuz 2018-1-TR01-KA101-054486 numaralı proje:

“KÜLTÜREL HARMONİDE EĞİTİMİN ROLÜ”

Projenin amacı dezavantajlı ve mülteci öğrencilerin eğitime entegrasyonunun sağlanmasıydı. Bu bağlamda Kurs faaliyeti 19/01/2019 –26/01/2019 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşti.

Proje kapsamında 7 günlük kursa katılan okulun rehber öğretmeni Hasan Demir :” Benim ve öğretmen arkadaşlarımın mülteci ve dezavantajlı öğrencilerin eğitime entegrasyonu konusunda yenilikçi fikirler edindiğini aldıkları kursla okulunun Mülteci eğitimi ve entegrasyonu konusunda Ağrı ilinde marka bir kurum olup güvenirliğini artırdığını söyledi. Bunun yanı sıra İtalya’nın eğitim sistemini ve kültürel yapısını inceleme fırsatı bulduğunu ifade etti

Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulunun bir diğer projesi Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında sunulan 2018-1-TR01-KA229-059992_1 numaralı ve “Entegrasyonda sanat ve sporun gücü” başlıklıdır.( Türkiye-Yunanistan-Bulgaristan-Romanya ve İspanya ortaklığındadır.)

projeyle okullarda ve bu bölgede bulunan mülteci ve dezavantajlı öğrencilerin eğitiminde spor ve sanatı etkin bir eğitim aracı olarak kullanarak bu alandaki ihtiyaçları giderip, yenilikçi uygulama yöntem ve fikirler edinerek yenilikçi ve öncü bir çalışma başlattı.

Projenin ilk toplantısı Bulgaristan’ın Dobriç kentinde gerçekleştirildi.

Mülteci öğrencileri tiyatro ve dramayla eğitime entegre etme üzerine çalışmalar yapıldı. Projede yer alan Özel Eğitim öğretmeni Sabri ÇAKMAZ: ”Katılmış olduğum bu proje vasıtasıyla Bulgaristan’ın eğitim sistemini ve kültürünü tanıma, tiyatro ve drama yoluyla dezavantajlı kişilerin topluma ve eğitim sistemine nasıl adapte edilebildiğini inceleme ve görme fırsatı elde ettim.” Dedi.

Projenin 2.toplantısı ise; Yunanistan’ın Girit kentinde gerçekleştirildi mülteci ve dezavantajlı öğrencileri Müzikle eğitime kazandırma amacıyla faaliyetler düzenlendi. Projeye katılan Özel eğitim öğretmeni Murat DİNLER: “Proje kapsamında gerçekleşen etkinlikler ve eğitimler sonucunda mülteci öğrencileri topluma kazandırma konusunda faklı yöntem ve teknikler edinerek bu konuda yeterliliğinin arttığını söyledi.

Projenin 3. toplantısı İspanyanın Barselona kentinde 7 Ekimde gerçekleşecek. Dezavantajlı ve mülteci öğrencilerin eğitiminde Resim üzerine çalışmalar yapılacak. Daha sonra 4. Toplantı Romanya’da dezavantajlı ve mülteci öğrencilerin eğitiminde Spor’un gücü konulu toplantı gerçekleştirilecek.

Son olarak proje ortakları Türkiye, Ağrı da toplanacak ve bütün faaliyetlerin harmanladığı bir eğitim ortamı oluşturulacak. Bunların yerel yansımaları; Afiş, slogan, Şiir, Resim yarışmaları, okul köşesi, duvar gazete, bültenler, proje armağanları, albümler, sergiler, Tiyatro oyunu, Müzik kursu ve Solo ve Koro konser, Resim kursu ve sergisi, Müzikal-Tiyatro, Sportif etkinlik ve müsabakalara hedef kitle olan dezavantajlı ve mülteci öğrencilerin katılımı sağlanacak.

YENİ KABUL EDİLEN PROJE: “Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında (KA101) sunmuş olduğunuz 2018-1-TR01-KA101-072607 numaralı proje:

BİRLİKTE YÜRÜYELİM

Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu KA-101 Mesleki Gelişim temelli özel gereksinimli bireylerin eğitiminde materyal geliştirme ve yenilikçi fikirler konulu projesi 5 bin üzerinde başvurudan kabul görerek yeni bir başarıya imza attı.

Proje kapsamında okulun öğretmenleri Özel gereksinimli bireylerin eğitimi hakkında Yenilikçi fikirler edinip, bu alanda farklı materyal geliştirme yöntemleri de elde edecekler. Mesleki gelişimlerini artırıp deneyimlerini ilimizdeki okullarla paylaşarak Özel eğitimin Ağrı’da daha etkili ve faydalı olmasına öncülük edecek.

Proje kapsamında 08.03.2020/14.03.2020 tarihlerinde Fransa’nın Paris kentinde gerçekleşecek olan:"Özel Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar kursu ve 12.04.2020/16.04.2020 tarihinde Finlandiya’nın Joensuu kentinde" Özel Eğitimde Materyal Geliştirme" kurslarını alacaklar.

Bu kurslarla Kurumuz Özel eğitimde öncü yaklaşımlar ve materyal geliştirme deneyimlerine girişecek. Eğitim’in Avrupa boyutunu kentimize ve tüm eğitimci ve sivil toplum kuruluşlarına yansıtmaya çalışacak. Eğitimde Avrupa ülkeleriyle işbirliğinde ve ortak alan oluşturmada ilham verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.