07 Kasım 2016 Pazartesi 13:31
Kırsal Kalkınma Desteği Başvuruları Başladı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, yaptığı açıklamada, amaçlarının kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu belirterek, "Aynı zamanda tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını hedefliyoruz." dedi.

Engin, şöyle konuştu:

"Gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları hibe başvurularının il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanlar programa alınacak ve hibeye esas proje tutarlarının yüzde 50'si hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacaktır. İlimizde bu güne kadar toplam 20 proje uygulama aşaması tamamlandı ve bu projelerin toplam tutarları 8 milyar 894 bin 781 lira oldu. Bakanlığımız tarafından yaklaşık 4 milyar 473 bin 908 lira hibe ödemesi yapıldı."

Program daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yaşar Turan'ın sunumuyla sona erdi.

Toplantıya, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) AğrıTemsilcisi Ceren Kuga, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) temsilcileri ve çiftçiler katıldı. 

 

kirsal-kalkinma-destegi-basvurulari-basladi.jpgkirsal-kalkinma-destegi-basvurulari-basladi-001.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:44
Anahtar Kelimeler:
TKDKTarımKırsal Kalkınma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.